MEDIA & MARKETING

Razboiul Realitatea - ANAF continua: Autoritatile explica inspectia din trustul lui Vantu

23 februarie 2010, ora 15:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
vantu-mediu.jpg
Dupa ce Realitatea TV a blamat public Agentia Nationala de Administrare Fiscala, acuzand-o de comanda politica pentru un control fiscal demarat in cadrul trustului, ANAF vine cu explicatii: in august 2009, Realitatea era in insolventa, ceea ce reprezinta un element de risc ridicat.
Inspectia fiscala partiala la Realitatea Media s-a declansat in 28 septembrie 2009.

Potrivit ANAF, din datele existente la Oficiul National al Registrului Comertului, in luna august 2009 societatea figura in procedura de deschidere a insolventei, fapt ce constituie element de risc fiscal ridicat, care atrage efectuarea inspectiei fiscale.

In timpul inspectiei fiscale partiale declansate de ANAF in septembrie anul trecut, autoritatea a constatat ca Realitatea raporta la final de 2008 o pierdere fiscala semnificativa, datorii la bugetul de stat, taxe si impozite neachitate si un volum ridicat al tranzactiilor, luand decizia de a demara o inspectie fiscala generala."Codul de procedura fiscala prevede ca termenul de efectuare a verificarilor este de pana la 6 luni, astfel ca, inspectia fiscala generala la Realitatea, care este incadrata in categoria marilor contribuabili, este in termenul legal de desfasurare", precizeaza ANAF.

Pe 20 ianuarie, presa publica o informatie conform careia ANAF ar fi blocat conturile Realitatea Media, deschise la opt banci, pentru obligatii fiscale restante ajunse la scadenta si neachitate in valoare de aproape 5 mil. de lei, reprezentand in principal contributii neplatite la bugetul asigurarilor sociale.

Pe 21 ianuarie, Realitatea Media revenea cu precizarea ca si-a platit datoriile, iar pe 22 ianuarie se anunta deblocarea conturilor companiei. Totodata, Realitatea a acuzat agentia Mediafax de reactie la comanda politica, pentru o stire in care anunta blocarea conturilor firmei controlate de Sorin Ovidiu Vantu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 23 Ianuarie 2022, 04:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter