MEDIA & MARKETING

RCS&RDS continua razboiul: Antena 2 dispare din grila de programe

03 octombrie 2011, ora 16:23, autor(i): Andreea Stefan   | 35 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
RDS.jpg
Operatorul de cablu RCS&RDS a scos din grila de programe postul Antena 2 in mai multe orase din tara, printre care Brasov, Oradea, Arad si Pitesti.

Ca urmare a acestui fapt, dar si pentru ca RCS&RDS refuza sa preia postul GSP TV, care are statut de must carry,  Antena Group a depus doua reclamatii la Consiliul National al Audiovizualului (CNA). Pana in momentul publicarii stirii, reprezentantii RCS&RDS nu au putut fi contactati.

Astfel, in sedinta de marti a CNA, reprezentantii institutiei vor discuta si despre nedifuzarea de catre societatea de cablu a programului GSP TV si despre scoaterea Antena 2 din reteaua analogica.
 
Potrivit fanilor de pe pagina de Facebook a Antena 2, la Oradea, de exemplu, postul a fost scos din grila si inlocuit cu Digi Sport 3, spune Daniela Popa, utilizatoare de Facebook.

Un alt fan al paginii televiziunii din aceeasi retea sociala, Alina Budica, scrie ca  “la Brasov, operatorul de cabul DIGI v-a scos din grila. Acum prindem Eurosport in locul vostru, am cautat in meniu si nu mai existati”.Ana Maria Tudoran, un alt utilizator al retelei de socializare, spune ca postul Antena 2 nu se mai prinde nici la Pitesti, incepand din 5 septembrie.

Contactati de DailyBusiness.ro, reprezentantii Antena Group au spus ca este posibil ca RCS&RDS sa doreasca sa scoata de tot din grila de programe Antena2, iar actuala disparitie sa vina ca o testare a reactiei telespectatorilor.

Acestia au precizat insa ca Antena 2 nu este un post must carry, care trebuie preluat obligatoriu, dupa audienta realizata, cum este GSP TV.

In ceea ce priveste postul de sport, la inceputul lunii iulie, CNA a anuntat ca GSP TV a intrat intre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din Romania trebuie sa le retransmita in mod obligatoriu, conform principiului "must carry" prevazut in legislatia audiovizuala.

Din 21 mai 2011, postul GSP TV a fost scos din grila de programe a RCS&RDS, dupa incheierea contractului pe care televiziunea il avea cu operatorul de cablu.

Scoaterea GSP TV din grila RCS&RDS a venit si in urma mai multor conflicte intre conducerea companiei de cablu si cea a grupului Intact, din care face parte si televiziunea sportiva. De atunci, Antena Group a primit mii de sesizari de la telespectatori, pe care le-a depus la CNA.

Meciurile de fotbal, marul discordiei

Tensiunile dintre Antena Group si RCS&RDS au la baza televizarea meciurilor de fotbal din Liga 1, pe care anterior le detineau impreuna, prin consortiul Antena 1-RCS&RDS.

In ultimii 3 ani, acesta a transmis pe GSP TV, Antena 1 si DigiSport meciurile din Liga 1.

In urmatorii trei ani, meciurile pot fi vazute pe Digi (pachetele 1, 3, 4, 5, 6, 7 si 9), Antena1-GSP TV (pachetul 8) si DolceSport (pachetul 2).

In acelasi timp, la inceputul lunii iulie, firma de avocatura care reprezinta Antena Group in procesul cu operatorul de cablu RCS&RDS a inregistrat la Tribunalul Bucuresti, o cerere in completare la actiunea din instanta, prin care cere operatorului daune de 60 de milioane de euro, pentru retransmiterea de catre parata, a postului Antena 1, in sistem de canal de televiziune conditionat financiar.

De cealalta parte, RCS&RDS acuza ca i se conditioneaza retransmisia posturilor Antena 1 si Antena 3, care au statut must carry de difuzarea contra cost a posturilor Antena 2 si Euforia si a solicitat in luna aprilie de la Antena TV Group plata a 100 de milioane de euro pentru denigrarea imaginii in media.

Societatea Camina Trust SRL, parte a trustului de presa Intact, care detine licenta audiovizuala pentru televiziunea sportiva GSP TV, a notificat recent, CNA ca GSP TV s-a declarat un post liber la retransmisie si nu mai percepe taxe de la cablistii in ale caror grile de programe se regaseste.

In acest moment, GSP TV era retransmis de UPC, Dolce si de mai multi cablisti independenti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Telespectatorul Rules a spus:
03/10/2011 17:14
Nu stiu ce este in capul celor de la RCS. Daca telespectatorul isi doreste sa vada anumite posturi, va schimba furnizorul de cablu in cele din urma.
Ar avea o justificare doar daca pierderile generate de plecari le-ar aduce bani mai multi in alt fel. Dar nu vad cum.
Sau e un fel de ura idioata si atunci explicatiile logice nu-si au rostul.
 
precup florin a spus:
03/10/2011 21:48
Aceasta este Romania,o golaneala ,dupa o alta golaneala....ce putem face?peste tot hotii si hotisorii hotarasc ,pentru ca un cretin a crezut in decembrie 89 ca ...exista demnitate,ordine si adevar...bazaconii bune pentru tembeli si cretinii revolutionari....apropo,nu mai punem de-o revolutie..hai domnule pastor,poate o ..anarhie ceva mai mare ar fi benefica pentru un tinut ,,la care ai tinut atata cand i-ai asmutit pe romanii contra,romanilor.....
 
stelian antoniu74 a spus:
04/10/2011 12:18
Eu nu o sa ma abonez niciodata la astia de RDS. Antena 2 este un post cu divertisment de calitate.
 
DenisaO a spus:
04/10/2011 12:20
Atunci eu ma voi muta la UPC...cu siguranta voi face asta, nu vreau sa-mi scoata Antena 2. Asta e abuz. Sunt niste mafioti. Dupa ce ca au servicii de 2 lei, internetul nu merge la parametrii normali, acum imi scot si posturile preferate.
 
crestin crestin a spus:
04/10/2011 12:39
singurii care pierd pe termen lung sunt RCS...
 
Pagini: 1234567
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 14:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter