MEDIA & MARKETING

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Ghita

21 iunie 2012, ora 15:38   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sov.jpg
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu (foto) a fost condamnat, joi, la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita, potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel Bucuresti (CAB).


Celalalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru aceeasi infractiune, deciziainstantei fiinddefinitiva, scrie Mediafax.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 3 februarie, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vintu la sase luni de inchisoare cu executare si a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Decizia a fost contestata atat de procurori, cat si de Vantu si Ion Ilie Cezar. Recursul s-a judecat la CAB, potrivit noilor reglementari privind accelerarea reformei in justitie. Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata in 23 mai 2011, in stare de arest, pentru santaj.Cei doi au fost arestati preventiv in 29 aprilie 2011 si eliberati in 16 iunie 2011 de o instanta a Tribunalului Bucuresti.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
24/06/2012 22:24
au santajat,au mai facut probabil multe probleme grave pentru Romania si sunt bine merci sug si au supt sangele poporului si prostimea sufera platind excrocheriile indivizilor dubiosi ,platiti sa rada proprietate poporului asupra avutiei nationale in vavoareas unor excroci!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 06:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter