- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

\”Nasul\” Moraru renunta complet la actiunile de la B1 si Vox News

30 Nov, 18:05 • andra.gheorghe
Radu Moraru se retrage cu totul din business-ul de televiziune construit alaturi de Bobby Paunescu. Omul de televiziune ii cedeaza lui Paunescu pachetul de circa 30% din actiunile B1 TV si negociaza vanzarea Vox News, pentru care a primit deja doua oferte, a declarat Moraru intr-o conferinta de presa in care a anuntat lansarea 10 TV, televiziunea RCS&RDS pentru care Moraru si-a luat "Nasul" si a plecat de la B1 TV.
\Nasul\ Moraru renunta complet la actiunile de la B1 si Vox News

„Cel mai probabil ii voi returna actiunile lui Bobby Paunescu, in conditiile in care mi-a cedat marca, formatul si echipa emisiunii Nasul”, explica omul de televiziune.

Moraru a anuntat initial ca, desi va parasi postul de televiziune patronat de Bobby Paunescu, isi va pastra pachetul de actiuni detinut in cadrul televiziunii.

Realizatorul a afirmat ca va decide saptamana acesta ce va face si cu actiunile pe care le are la Vox News, post de stiri in care detine pachetul majoritar.

„Vox News a intrat intr-un con de umbra, peste o saptamana o sa decid exact ce voi face cu el. Este posibil inclusiv sa il vand, am primit deja doua oferte in acest sens, dar nu este nimic sigur”, a declarat Radu Moraru.

Moraru va prezenta marti (30 noiembrie) ultima editie a Nasul pe B1 TV, urmand ca din 10 decembrie sa o reia pe 10 TV, noul post generalist al operatorului RCS&RDS.

10 TV va emite incepand cu 10 decembrie, a anuntat astazi omul de televiziune. Moraru vrea sa se implice 100% in noul post, pentru care s-au bugetat peste 10 milioane euro in 2011, urmand sa-i cedeze lui Bobby Paunescu pachetul de circa 30% din actiunile B1 TV si sa negocieze vanzarea Vox News, pentru care a primit deja doua oferte, a declarat Moraru.

„Inca nu am primit licenta CNA, dar asta e doar o formalitate, am depus dosarul de ceva vreme, nu ne facem probleme ca nu o sa primim acordul audiovizualului. Daca l-au dat pentru Zeus TV, ni-l dau si noua”, glumeste Moraru.

10 TV va difuza initial doar talk-show-ul Nasul, filme si formate de divertisment, urmand ca in ianuarie sa construiasca grila completa de programe, iar in februarie sa o implementeze.

„Avem un buget de circa 10 milioane euro pentru 2011, suma pe care este posibil sa o depasim. Vom intra pe post cu productii proprii, iar programele cumparate vor emite din primavara”.
Moraru sustine ca nu s-a fixat inca un numar total de oameni care vor lucra la noua televiziune.

„Deocamdata avem echipa emisiunii Nasul, circa 25 de oameni, eu sunt project manager, Claudiu Buca este director general iar Catalin Chirila director editorial. Incepand cu 10 decembrie vom incepe sa anuntam, in fiecare luna, si cate o vedeta care s-a alaturat postului, dar nu ne dorim doar oameni cu experienta. Vom lua si multi incepatori”, a afirmat Moraru.