- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Realitatea: Stirea Mediafax despre datoriile noastre este o comanda politica. Mediafax: Ne-am facut doar meseria

21 Jan, 17:55 • andra.gheorghe
Datoriile cumulate de Realitatea Media la bugetul de stat au fost platite joi, iar oficialii trustului acuza agentia de presa Mediafax - de la care a pornit informatia potrivit careia ANAF ar fi blocat conturile Realitatea - ca ar fi actionat la "o comanda politica".
Realitatea: Stirea Mediafax despre datoriile noastre este o comanda politica. Mediafax: Ne-am facut doar meseria

„Vreau sa va asigur ca niciun cont al companiei nu a fost blocat, iar datoriile catre stat sunt achitate la zi. Nu stiu care au fost ratiunile pentru care Mediafax a dat drumul unei astfel de informatii pe flux, insa e foarte posibil sa fie vorba despre o comanda politica primita de agentia de presa. Daca este asa, nu pot decat sa ii asigur pe toti colegii din Realitatea-Catavencu – fie ei jurnalisti sau lucratori in departamentele de suport – ca acest grup de presa nu va ceda presiunilor politice, la fel cum nu a facut-o in timpul recentei campanii electorale”, se arata intr-un comunicat intern remis angajatilor trustului, semnat de Sabina Antoniu, asistenta presedintelui Realitatea Media, Emil Hurezeanu.

Informatia ca Realitatea si-a platit datoriile joi a fost confirmata de reprezentantii ANAF. „In urma blocarii conturilor, Realitatea Media a achitat astazi (joi – n.r.) suma restanta de 4,8 milioane lei”, a spus Andrei Haas, directorul Directiei Generale a Marilor Contribuabili din ANAF, citat de Mediafax

Sabina Antoniu, asistenta presedintelui Realitatea Media, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca a inaintat catre ANAF si o solicitare de actualizarea a informatiilor publicate pe site-ul institutiei.

Contactat de catre DailyBusiness.ro, Cristian Dimitriu, directorul general al Mediafax, a negat acuzatiile de „comanda politica”, dar nu a facut alte comentarii.

„Nu comentez un mesaj intern. Daca Realitatea va veni cu o pozitie oficiala, atunci voi avea si eu un punct de vedere. Insa nu vreau sa comentez un mesaj intern, asa cum sunt sigur ca si cei de la Realitatea ar refuza sa comenteze un mesaj intern al Mediafax”, a declarat Dimitriu.

„Si apropo de comanda politica, daca va veti uita pe Mediafax, veti observa ca ne-am facut meseria. Am anuntat ca ANAF va debloca, probabil, conturile Realitatea, vineri„, a adaugat Dimitriu.