- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

The New York Times ar putea renunta la versiunea print

09 Sep, 11:58 • Redactia DailyBusiness
Arthur Sulzberger Jr., presedintele The New York Times Company, a declarat ca este posibil ca in viitor sa renunte la versiunea print a publicatiei The New York Times.
The New York Times ar putea renunta la versiunea print

Arthur Sulzberger Jr. a fost intrebat daca este adevarat zvonul potrivit caruia The New York Times va renunta la versiunea print in 2015. Sulzberger a declarat ca nu are rost sa faca asemenea predictii si ca tot ceea ce poate spune este ca se va renunta la versiunea print a publicatiei „candva in viitor”.

Veniturile obtinute din versiunea online nu vor putea insa suporta infrastructura si personalul care se ocupa in prezent de varianta print a publicatiei, conform Mediafax.

Specialistii din domeniu sunt de parere ca, daca The New York Times Company nu apeleaza la o noua schema pentru obtinerea veniturilor din online, va trebui sa faca restructurari si reduceri de costuri.

Totodata, acestia spun ca actuala structura de costuri a publicatiei nu va putea fi mentinuta nici in conditiile in care se va aplica o politica de succes a taxarii continuturilor online.

Se estimeaza ca The New York Times are cheltuieli anuale de circa 200 de milioane de dolari si venituri din online de circa 150 de milioane de dolari.

The New York Times este un cotidian american fondat la New York in 1851. The New York Times este cel mai mare ziar local metropolitan din SUA si, totodata, al treilea cel mai mare cotidian la nivel general, dupa The Wall Street Journal si USA Today.

Publicatia este detinuta de The New York Times Company, care mai are alte 18 ziare regionale, printre care International Herald Tribune si The Boston Globe. Presedintele companiei este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a carui familie controleaza ziarul din 1896.

Publisherul cotidianului The New York Times a fost grav afectat de criza economica si de scaderea veniturilor din publicitate. Anul trecut, compania a vandut postul radio de muzica clasica WQXR din New York, pe care il detine de 65 de ani, in cadrul unei tranzactii in valoare de 45 de milioane de dolari, si a incercat sa vanda si cotidianul The Boston Globe.

The New York Times este institutia de stiri cu cele mai multe premii Pulitzer obtinute de-a lungul timpului – 104, dar si singurul cotidian care a primit cele mai multe premii la o editie Pulitzer, de la crearea acestei distinctii, castigand in 2002 sapte recompense, in principal pentru relatarile despre atentatele din 11 septembrie.