- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

The Toronto Star, cel mai mare ziar din Canada, renunta la o cincime din personal

25 Nov, 12:52 • Redactia DailyBusiness
The Toronto Star, cel mai mare ziar din Canada, a decis externalizarea operatiunilor de editare a materialelor catre compania Pagemasters North America, eliminand astfel 78 de posturi de editori, urmand ca, in urma acestei actiuni, sa economiseasca anual 3,8 milioane de dolari americani.
The Toronto Star, cel mai mare ziar din Canada, renunta la o cincime din personal

Reducerile de personal, care afecteaza o cincime dintre angajatii The Toronto Star, au fost anuntate intr-un memo transmis angajatilor de Michael Cooke, redactorul-sef al ziarului, potrivit Mediafax.

„Intr-o perioada in care cosmaruri de afaceri fara precedent ameninta The Toronto Star si industria, si in pofida a numeroase schimbari operationale asociate cu externalizarea, credem ca exista motivatii solide de afaceri pentru aceasta decizie”, a scris Cooke.

Informatia referitoare la externalizarea activitatilor de editare vine in conditiile in care toti angajatii au posibilitatea de a se retrage din cadrul companiei primind plati compensatorii sau pachete de pensie anticipata.

In cadrul informarii transmise angajatilor, Cooke a spus ca ziarul va reusi astfel sa isi faca o idee referitoare la numarul de angajati de care are nevoie si la necesitatea de concedieri suplimentare dupa incheierea planului de disponibilizari voluntare.

Sindicatul care reprezinta personalul editorial al ziarului, Southern Ontario Newspaper Guild, are la dispozitie 30 de zile pentru a face propuneri alternative externalizarii activitatilor de editare, a mai anuntat Cooke.

„Inteleg ca lucrul de care au nevoie cel mai mult editorii, precum si restul angajatilor, este o situatie clara. Va trimit acest memo pentru a va informa in legatura cu ceea ce s-a intamplat si cu ce s-ar putea intampla in continuare”, a explicat Cooke in scrisoarea sa, precizand ca nu vor mai avea loc reduceri de personal pana cel mai devreme in ianuarie.