- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Trustul american Freedom Communications si-a declarat falimentul

02 Sep, 10:27 • Redactia DailyBusiness
Trustul de presa american Freedom Communications, care detine peste 30 de ziare si 8 posturi de televiziune, a intrat in procedura de faliment din cauza scaderii abrupte a veniturilor din publicitate, potrivit Boolmberg.
Trustul american Freedom Communications si-a declarat falimentul

Freedom detine active de 1 miliard de dolari, dar suma datoriilor depaseste aceasta valoare, potrivit documentelor companiei.

Si trusturi precum Tribune Co, publisherul Los Angeles Times si Chicago Tribune, si Journal Register Co, care edita peste 20 de ziare, si-au anuntat anterior falimentul, in contextul in care veniturile din publicitate au scazut dramatic, iar cititorii au migrat catre site-urile de stiri.

Veniturile din publicitate in Statele Unite au scazut cu 29%, pana la 6,8 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, de la 9,6 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Situatia va continua sa se inrautateasca pana in 2010, potrivit estimarilor PricewaterhouseCoopers, care nu vede o crestere a veniturilor din publicitate pana in 2012, cand se asteapta ca advertiseri sa cheltuiasca mai multi bani pentru publicitatea pe Internet.