- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

TVR Bucuresti a primit licenta de la CNA

22 Apr, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Consiliulul National al Audiovizualului (CNA) a acordat, in sedinta de marti, postului TVR Bucuresti, licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit, care va acoperi zonele Muntenia si Dobrogea.
TVR Bucuresti a primit licenta de la CNA

„Postul TVR Bucuresti exista in acest moment, ca post, si emite in cele doua ore de splitare”, a declarat Alexandru Sassu, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTV), citat de NewsIn.

„TVR Bucuresti acopera o zona foarte mare si din punct de vedere al specificului zonelor. La un moment-dat, vom discuta si despre un canal regional pentru zona Dobrogea”, a adaugat Sassu.

Noul post, care ar trebui sa inceapa emisia simultan cu TVR 3, in data de 1 mai, va acoperi 11 judete din regiunile Muntenia si Dobrogea.

Cristian Nitulescu, managerul de proiect pentru TVR Bucuresti, a afirmat ca „programele postului sunt incluse in programele specifice zonei de sud, inclusiv cele ale minoritatilor care locuiesc in aceasta regiune. TVR Bucuresti va incerca sa acopere necesarul de informatie printr-un jurnal regional si mai multe buletine de stiri”.

Alexandru Sassu a mai spus ca postul TVR Targu-Mures va intra in functiune in urmatoarea perioada, inainte de inceperea campaniei electorale, iar canalul TVR 3 va incepe sa emita peste o luna sau doua.

CNA a mai discutat subiectul „TVR Bucuresti” in sedinta din 25 martie, cand a hotarat sa amane votul referitor la acordarea licentei audiovizuale pentru transmisia prin satelit SRTv pentru TVR Bucuresti, un post regional, generalist.

Motivul amanarii a fost faptul ca reprezentantii televiziunii publice nu au prezentat o strategie editoriala coerenta si o strategie de dezvoltare.

CNA a decis, in sedinta din 26 februarie, sa acorde SRTv licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit a posturilor TVR 3, un canal care va fi dedicat problemelor comunitatilor, si TVR Info, un canal care va transmite informatii utilitare.

Societatea Romana de Televiziune (SRTV) este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Craiova.