MEDIA & MARKETING

TVR: Procesul de mediere este cu 95% mai ieftin decat actiunea in instanta

08 martie 2016, ora 15:49   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Mediatorii.jpg
Din 10 martie, TVR 1 difuzează un program în premieră, despre rolul mediatorilor în societate. Emisiunea se difuzează în fiecare joi, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD, tot joia, de la 22.30.

În anul 2013, în România s-au derulat aproximativ 4 milioane de procese. Aceasta înseamnă că unul din cinci români are cel puţin un proces pe rolul instanţelor!

Medierea este o soluţie reală pentru degrevarea instanţelor de judecată şi întoarcerea spre normalitate, iar mediatorul - un catalizator social, care promovează respectul, încrederea şi menţinerea relaţiilor interumane.

Pentru a ne ajuta să aflăm mai multe despre rolul mediatorilor în societate şi modul lor de acţiune, TVR 1 difuzează, din această primăvară, Mediatorii, un program menit să le arate românilor că pot ajunge la o soluţie fără să treacă prin ani grei de procese.Emisiunea se difuzează din 10 martie, în fiecare joi, de la ora 19.00, la TVR 1 şi
TVR+, iar la TVR HD, tot joia, de la 22.30.

Mugur Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere
moderează cazurile prezentate în fiecare ediţie, cazuri aduse în discuţie de jurnalistul Sabin Ciornea. Zeno Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, îi este partener permanent de discuţie, la toate ediţiile programului.

Conform statisticilor, procesul de mediere este cu 95% mai ieftin decat acţiunea în instanţă, iar în cele mai uzuale cazuri se ajunge la o înţelegere chiar dintr-o singură şedinţă de două ore.

„Experienţele anilor anteriori ne-au arătat că peste 90% dintre cazurile care au ajuns în faţa mediatorului s-au soluţionat prin acord total sau parţial”, dezvăluie Adrian Bănuţă, producătorul emisiunii.

Cui i se adresează acest program? Răspunde tot producătorul TVR: „Mediatorii este emisiunea persoanelor active, care îşi petrec câteva ore în reţelele de dezvoltare personală. Este emisiunea părinţilor care se despart, dar îşi doresc un compromis de dragul copiilor şi pentru viitorul acestora. Mediatorii este emisiunea noastră, a celor care am crescut într-o epocă totalitară, dar înţelegem importanţa dialogului.”

Prima întâlnire cu Mediatorii îl aduce în platoul TVR şi pe jurnalistul Bogdan Ficeac. Subiectul ediţiei din 10 martie porneşte de la un articol de presă - Un imobil aflat in patrimoniul Ministerului Culturii evaluat la 8 miliarde, este cumparat cu 4 miliarde de lei, în urma căruia jurnalistul este acţionat în instanţă.

Emisiunea urmăreşte modalitatea de soluţionarea litigiului prin mediere, iar invitaţii vor comenta şi explica telespectatorilor ce se află în spatele reacţiilor celor implicaţi.
 

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mediere Penala a spus:
09/03/2016 12:58
In special in penal medierea ofera avantaje de necontestat atat statului cat si partii vatamate, ca sa nu mai vorbim de marele avantaj de care se bucura faptuitorul!
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 19 Aprilie 2018, 20:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter