- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Udrea ameninta ca da in judecata Daily Telegraph, dupa ce a scris de pantofii cu toc pentru sinistrati

15 Jul, 15:19 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a cerut, joi, Daily Telegraph publicarea unui drept la replica la un articol in care se mentiona ca a provocat indignare ducand pantofi cu toc sinistratilor si ca a pozat in bikini, avertizand ca, in caz contrar, se va adresa instantei, "pentru juste despagubiri".
Udrea ameninta ca da in judecata Daily Telegraph, dupa ce a scris de pantofii cu toc pentru sinistrati

The Daily Telegraph a publicat marti un articol cu titlul „Victimelor inundatiilor li s-au dat pantofi cu toc”, in care se mentioneaza ca Elena Udrea, despre care afirma ca „a pozat candva in bikini intr-un pictorial”, a provocat indignare cand le-a adus pantofi cu toc sinistratilor din Saucesti, potrivit Mediafax.

„Pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundatii, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, Elena Udrea, a facut un apel public catre companiile private. In urma acestui apel, companiile au donat pentru oamenii aflati in nevoie peste 100 de tone de imbracaminte, incaltaminte si mai ales alimente”, se arata in dreptul la replica transmis de Ministerul Dezvoltarii regionale si Turismului (MDRT).

„Printre lucrurile donate de aceste companii pentru locuitorii comunei Saucesti, afectata de inundatii, s-au aflat cateva zeci de perechi de pantofi de dama. Referitor la ajutoarele stranse pentru Saucesti, era vorba in total de peste 20 de tone de alimente, imbracaminte si incaltaminte, in special pentru copii”, se mai arata in dreptul la replica.

De asemenea, potrivit sursei citate, este negat si faptul ca Udrea ar fi pozat in bikini, asa cum reiesea din articolul din Daily Telegraph.

„In ceea ce priveste afirmatia potrivit careia Elena Udrea ar fi pozat in bikini, va informam ca acest lucru nu este adevarat. Pozele care apar cu periodicitate in presa nationala si internationala, ori de cite ori se incearca punerea ministrului Udrea intr-o situatie neavantajoasa, au fost facute de un paparazzo, in timpul unei vacante petrecute pe litoralul romanesc al Marii Negre, in urma cu multi ani, cand Elena Udrea nu detinea functia de ministru.

Aceasta situatie a fost clarificata in repetate randuri, dar, observatiile de acest tip continua sa apara, de aceea suntem nevoiti sa corectam informatia de fiecare data”, precizeaza MDRT, avertizand ca, daca dreptul la replica nu va fi publicat, ministrul Elena Udrea „intelege sa se adreseze instantelor competente pentru juste despagubiri”.

Din seria „rafuielilor” cu mass media face parte si un episod de la inceputul lunii iunie cand Elena Udrea le-a replicat unor jurnalisti de la Realitatea ca nu este treaba lor sa-i aprecieze activitatea sa de ministru.