- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Utv, prima televiziune muzicala din Romania lansata in format HD

07 Apr, 13:36 • Redactia DailyBusiness
Televiziunea muzicala Utv se lanseaza in format HD, incepand cu 9 aprilie 2010, cu ocazia implinirii a 5 ani de emisie, in premiera pentru abonatii operatorului de cablu UPC, a anuntat, miercuri, compania.
Utv, prima televiziune muzicala din Romania lansata in format HD

Astfel, Utv va fi prima televiziune muzicala din Romania care se lanseaza in format HD.

„Televiziunea HD ofera o experienta cu totul noua, revolutionand imaginea si sunetul in moduri in care nu au mai fost percepute de telespectatori pana acum. De altfel, am comandat deja toate videoclipurile disponibile in format HD din grila noastra de programe”, a declarat Andrei Marcu, director general Utv.

Pentru inceput, contentul va fi identic cu cel de pe Utv Standard Definition. Pentru o perioada, advertiserii autohtoni care desfasoara campanii pe Utv SD vor primi ca bonus difuzarea si pe HD. Pe masura dezvoltarii retelelor de distributie acest lucru se va schimba, Utv HD pozitionandu-se pe un target aparte, derivat din dotarile standard pe care trebuie sa le detii pentru a putea viziona programele propuse, conform companiei.

Pentru a putea vizualiza Utv HD, consumatorii au nevoie de un receptor specializat (Set Top Box), oferit de principalii operatori de cablu, si de un televizor LCD sau cu plasma compatibil HD.

Primul operator de cablu care va distribui Utv HD este UPC, treptat postul urmand a fi preluat si de catre ceilalti operatori de cablu.

Utv s-a lansat in aprilie 2005.