NEW MEDIA

7 trenduri in optimizarea website-ului pentru 2016

22 ianuarie 2016, ora 10:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
optimizarea siteului pentru mobil.jpg
2015 a fost un an plin de evenimente pentru industria de optimizare a website-urilor. Am avut parte de faimosul update al lui Google, Mobilegeddon, care penalizeaza site-urile ce nu au o interfata user-friendly pe dispozitivele mobile; schimbarea pachetului local de 7 rezultate cu doar 3; un nou algoritm pentru continut si multe alte update-uri.

In plus, am fost martori la noi tehnologii de asistare digitala si noi tipuri de dispozitive mobile, care modeleaza viitorul cautarilor in functie de comportamentul utilizatorului.
Acum, toti ochii sunt pe 2016 si pe schimbarile pe care acest an il va aduce in strategiile si tehnicile de optimizare a website-ului.

Cu siguranta, orice afacere, care isi doreste o puternica prezenta in mediul online, trebuie sa tina cont de urmatoarele 7 trenduri, potrivit iAgency.ro:


1.     Continutul video va avea un ROI mai bun decat continutul scris, pentru branduri si industria de B2C. Desi inca pare o idee buna sa utilizezi cuvinte pentru a comunica mesajele unei companii, in 2016, noile tehnologii vor schimba macazul, iar imaginile vor capata mai mult teren atunci cand vine vorba de reach, engagement, eficienta si ROI. De vina sunt Snapchat, Vine, Periscope si alte aplicatii video, care au setat asteptarile utilizatorilor mai mult catre continut video decat catre continut scris. Dar marea schimbare va veni de la Google, care in prezent experimenteaza cu reclame video, in afisarea rezultatelor. Cu siguranta, un brand, care in 2016 nu va utiliza continut video in optimizarea website-ului, va fi considerat demodat.2.     Optimizarea website-ului pentru mobil va deveni cea mai importanta, avand in vedere ca in 2015 numarul utilizatorilor de pe dispozitivele mobile l-a depasit pe cel al utilizatorilor de pe desktop. In plus, update-ul de algoritm al lui Google, Mobilegeddon, a anuntat lumii ca traficul de pe desktop este acum pe picior de egalitate cu traficul de pe mobil. Acest lucru este dovedit si de modificarea pachetului local de 7 rezultate cu cel de 3 rezultate, pentru ca afisarea lor pe desktop sa fie identica cu cea pe mobil.

3.     Asistentii digitali vor schimba felul in care gandim interogarile de cautare. Motoarele de cautare moderne primesc din ce in ce mai multe interogari de cautare de la asistenti digitali ca Siri, Cortana si Google Now, ceea ce inseamna aparitia unor interogari specifice limbajului vorbit, care vor fi mult mai diferite fata de limbajul scris. Este foarte important sa tii cont de acest trend in optimizarea website-ului tau deoarece este posibil ca Google sa pozitioneze mai bine site-urile care contin un limbaj colocvial, specific conversatiilor.

4.     Continutul agregat va dimina puterea presei. In 2015, Twitter a introdus o noua caracteristica, Moments, care agregheaza posturi, imagini si video-uri de la evenimentele live si dezvaluie subiectele intr-un singur canal. Astfel, utilizatorii devin creatori de continut, iar un articol care nu este inclus automat intr-un astfel de flux isi va pierde din importanta. Continutul editorial si cel tutorial va deveni din ce in ce mai cautat, asa ca relevanta sa in afisarea rezultatelor de pe motoarele de cautare se va mari. De aceea, este bine sa tii cont de aceasta recomandare de optimizare a website-ului.

5.     Continutul Social va fi indexat mai usor. Google a incheiat parteneriate cu Facebook si Twitter si mai mult ca sigur ca vei vedea postari de pe aceste retele sociale in rezultatele motorului de cautare. Continutul social va capata aceeasi valoare si consideratie ca orice alta publicatie.

6.     Linkurile din aplicatii vor deveni mai importante. Google indexeaza aplicatii de ceva timp, ca parte din strategia de focusare pe utilizatorii de mobil, al caror numar este in continua crestere, iar in 2016 vom asista la fenomenul care va pozitiona aplicatiile populare mai bine in motoarele de cautare decat anumite site-uri. De aceea, brandurile trebuie sa includa si acest aspect in strategia de optimizare a website-ului.Daca afacerea ta nu are inca o aplicatie, acum e cazul sa o creezi.

7.     Cautarile locale vor deveni si mai locale. Datorita dispozitivelor care pot fi purtate, cum este Apple Watch si complexitatea tot mai mare a indexului local al lui Google, anul acesta vom avea parte de o cautare din ce in ce mai restransa. In loc ca Google sa pozitioneze o firma in termeni de oras sau regiune, o va face in termeni de cartier sau chiar de strada.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din NEW MEDIA
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 11:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter