- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

72% dintre medicii de familie din mediul urban folosesc aproape zilnic Internetul

28 Apr, 11:01 • Redactia DailyBusiness
95% dintre medicii de familie romani din orasele cu peste 50.000 de locuitori afirma ca utilizeaza Internetul, iar 72% dintre acestia spun ca il acceseaza zilnic sau aproape zilnic, potivit unui studiu GfK Healthcare Romania.
72% dintre medicii de familie din mediul urban folosesc aproape zilnic Internetul

79% dintre medici considera ca Internetul este un instrument din ce in ce mai util in activitatea medicala, iar 55% il utilizeaza pentru a se informa despre ultimele noutati din domeniu.

Desi 83% dintre medicii de familie din orasele medii si mari au acces la Internet in propriul cabinet, doar 59% dintre ei il acceseaza de la munca.

72% dintre medici acceseaza cel mai frecvent Internetul de acasa.

In ceea ce priveste principalele activitati desfasurate online, 69% dintre medicii romani spun ca intra pe Internet pentru a se documenta in scop profesional, 49% pentru a-si verifica adresa de mail si 47% acceseaza diverse aplicatii obligatorii in activitatea lor.

Doar 28% dintre medicii de familie romani din mediul urban utilizeaza forumurile medicale pentru a discuta cu alti colegi pe anumite subiecte medicale.

In tarile vecine, procentul medicilor care acceseaza forumurile de specialitate se ridica la 55%.

Studiul a fost realizat de GfK Healthcare Romania prin intervievarea telefonica a unui numar de 200 de medici de familie din orasele cu peste 50.000 de locuitori.