NEW MEDIA

AliExpress: noul trend in shoppingul online - Ce cumpara romanii din China?

20 aprilie 2018, ora 12:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
google.jpg
Românii sunt din ce în ce mai interesați de magazinele chinezești, în special de AliExpress. Astfel că, 16.02% din românii care folosesc Bonusway, , una dintre cele mai mari platforme de cashback din Romania, au făcut cel puțin o cumpărătură pe AliExpress în ultimele 4 luni.

Cea mai populară categorie de produse pe AliExpress în rândul utilizatorilor Bonusway este reprezentată de Casă și Grădină (15,57%). Această categorie include printre altele: ustensile de bucătărie, obiecte decorative sau produse textile pentru casă.

Categoria de Frumusețe și Sănătate nu se lasă mai prejos, aceasta având un procent de 9,72%. La o diferență foarte mică, se află categoria de Bijuterii și Accesorii cu un procent de 9,69%, majoritatea utilizatorilor din această categorie fiind femei.

O categorie la fel de importantă cu un procent de 9,31% este reprezentată de Telefoane și Telecomunicații, iar cele mai populare produse cumpărate sunt ecranele de protecție și husele pentru telefon.


Din graficul de mai jos, putem remarca că segmentul de Haine și Accesorii pentru femei este în top cinci cu un procent de 6%. La doar un procent diferență cu 5,12% se află categoria Ceasuri, urmată de Jocuri și Divertisment cu un procent de 4,81%. Este urmat apoi de articole pentru mame și copii, cu 4,71% și articole pentru Sport cu un procent de 3,17%.
Grafic: Cele mai populare categorii din AliExpress (sursă Bonusway România)

După cum se poate deduce deja, popularitatea magazinului AliExpress vine din prețurile foarte mici pe care le oferă, dar nu numai: magazinul și-a îmbunătățit sistemul de plată online, astfel că românii nu se tem să plătească cu cardul pe acest site.În plus, în cele mai multe cazuri transportul este gratuit, ceea ce îi atrage pe români să facă cumpărături, chiar dacă vin de la o așa mare distanță. Atenție însă, există cazuri în care costul de transport este ascuns în spatele prețurilor produselor.

Bonusway Romania (vechea platformă Cashout.ro) face parte din compania finlandeză Bonusway încă din 2017 și alături de alte 14 țări are peste 4 milioane de utilizatori și 8000 de magazine partnere în mediul internațional.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 02:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter