NEW MEDIA

Amazon deschide 3 centre logistice in Polonia si creeaza 6.000 de locuri de munca

07 octombrie 2013, ora 16:39 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Amazon.jpg
Grupul american Amazon, cea mai mare companie de comert online, a anuntat, luni, ca intentioneaza sa angajeze 6.000 de persoane la cele trei noi centre de logistica pe care le va construi in Polonia, pentru a putea sa continue sa se extinda in Europa.

Primele doua centre vor fi deschise in luna august 2014 la Wroclaw (sud-vestul Poloniei) si Poznan (vestul Poloniei), iar al treilea va fi deschis tot la Wroclaw, pana la mijlocul lui 2015. Pe langa cei 6.000 de salariati cu program full-time, alte 9.000 de persoane ar putea fi angajate temporar in perioadele de varf.

“Pozitia Poloniei in centrul Europei, apropierea de clientii europeni ai Amazon, precum si accesul la mana de lucru calificata s-au numarat printre motivele care au stat la baza deciziei de investitii a Amazon”, a declarat directorul pentru Europa de la Amazon, Tim Collins.

Acesta a adaugat ca grupul american nu isi va inchide niciuna din facilitatile de logistica pe care le are in prezent in Europa.

Collins a refuzat sa dezvaluie care este valoarea investitiei, spunand doar ca va fi una de ordinul 'sutelor de milioane de euro'.“Deschiderea a trei noi centre de logistica si crearea mai multor mii de locuri de munca reprezinta un punct de cotitura pentru cresterea viitoare a economiei noastre”, a mai spus vicepremierul polonez, Janusz Piechocinski.

Anuntul celor de la Amazon privind investitia in Polonia vine dupa ce mai multe sute de angajatii de la centrele Amazon din Germania au intrat in greva, ca urmare a refuzului companiei de a majora salariile. Directorul Amazon Europe, Tim Collins, a insistat ca investitia in Polonia nu va afecta operatiunile din Germania.

Amazon are 9.000 de angajati in Germania, opt centre de logistica, doua centre de asistenta clienti si un cartier general in orasul Munchen, informeaza Agerpres.

Citeste si: Retailerul Amazon suplimenteaza personalul cu 70.000 de angajati
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 31 Mai 2020, 22:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter