NEW MEDIA

Apple pregateste urmatoarea lovitura: O platforma de publicitate pe mobil

29 martie 2010, ora 12:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
applemedie.jpg
MediaPost a publicat o informatie potrivit careia urmatoarea lovitura pe care o pregateste Apple, dupa lansarea iPad pe de 3 aprilie, este o platforma de publicitate pe mobil, iAd, care ar trebui sa debuteze pe 7 aprilie si care ar putea insemna declansarea adevaratei batalii cu Google, comenteaza presa internationala.
Interesul Apple in ceea ce priveste publicitatea pe mobil nu este o surpriza, in conditiile in care a cumparat compania de profil Quattro pentru 275 milioane dolari, dupa ce Google a reusit sa achizitioneze AdMob inaintea lor.

Un indiciu in ceea ce priveste specificul acestei platforme de publicitate este dat de un anunt destinat dezvoltatorilor Apple, prin intermediul caruia erau sfatuiti sa nu mai creeze aplicatii care "sa utilizeze informatii referitoare la localizarea geografica pentru a le permite advertiserilor sa livreze reclama targetat, in functie de locul unde se afla utilizatorul", pentru ca tocmai asta vor sa dezvolte ei, scrie cnet.com.

Sursele citate de MediaPost au spus ca iAd a fost descris de Steve Jobs ca fiind "urmatorul nostru lucru mare" si "revolutionar".Apple incearca sa preia controlul pietei de publicitate pe mobil asa cum a facut cu muzica digitala. Una dintre problemele de care s-ar putea lovi Apple este ca Google a reusit sa obtina paterntul de proprietate intelectuala pentru sistemele care livreaza anunturi publicitare pe baza locatiei utilizatorului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 23:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter