- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cea mai mare librarie online din .ro ar putea fi cumparata de Diverta. Suma vehiculata: 1 mil. euro

31 Jul, 14:04 • vlad.merticaru
Retailerul Diverta a facut o oferta de preluare celei mai vizitate librarii online din Romania, Librarie.net, conform oficialilor portalului, care vor fie sa vanda integral compania, fie sa caute solutii proprii de dezvoltare.
Cea mai mare librarie online din .ro ar putea fi cumparata de Diverta. Suma vehiculata: 1 mil. euro

Oficialii Librarie.net au declarat ca in afara de Diverta, mai au si alte oferte de preluare, venite din afara Romaniei.

Surse apropiate librariei online au vehiculat un pret de preluare situat in jurul valorii de 1 milion euro.

„No avem in plan si alte moduri de finantare pentru dezvoltarea in mod independent a afacerii. In prezent, cresterea a incetinit din mai multe cauze – mai multi concurenti au intrat pe piata, nu avem fondurile neceasare pentru a investi intr-un spatiu de stocare mai mare, iar spatiul restrans pe care il detinem in prezent nu ne permite extinderea”, a precizat Anton Chiazna, director de marketing in cadrul companiei.

Librarie.net a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 800.000 de euro si estimeaza o crestere cu 50% in 2008, conform lui Chiazna. Profitul inregistrat in 2007 a fost de 150.000 de euro.

Conform Ministerului de Finante, compania care editeaza Librarie.net, Anticariat Online SRL, a inregistrat in 2006 afaceri de peste 400.000 euro si profit de circa 65.000 euro.

„In orice caz, vanzarea de pachete minoritare nu va fi niciodata o solutie. Ori vindem toata compania, ori continuam de unii singuri si incercam sa ne extindem”, a adaugat Chiazna.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Diverta nu au comentat aceste informatii pana la ora publicarii articolului.

„In anii anteriori, cresterea inregistrata de la an la an de portal era de peste 100%. In 2008, cresterea va scadea”, a subliniat Chiazna.

Librarie.net are aproximativ 110.000 de vizitatori unici saptamanal, situandu-se pe locul 4 in clasamentul realizat de trafic.ro al firmelor care desfasoara comert electronic. Spre comparatie, site-uri precum cele ale librariilor Humanitas sau Polirom nu depasesc 15.000 de vizitatori unici pe saptamana. Librarie.net este detinuta de compania Anticariat Online SRL, cu sediul in Craiova, si are in prezent 12 angajati, fata de 5 cati avea anul trecut. Compania mai detine domenii precum depozituldecarti.ro sau books-zone.com.