NEW MEDIA

Cei care apeleaza la pirateria online, de 10 ori mai predispusi sa cumpere muzica

21 aprilie 2009, ora 17:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
255Pirateria2.jpg
Industria muzicala nu este neaparat impiedicata de pirateria online, cei care utilizeaza metodele ilegale de descarcare a melodiilor dorite fiind totodata si cei care ajuta la cresterea acestei piete, potrivit unui studiu BI Norwegian School of Management, citat de The Guardian.
"Cei care downloadeaza muzica ilegal sunt de 10 ori mai dispusi sa plateasca pentru cantece decat cei care nu apeleaza deloc la pirateria online", se precizeaza in studiu.

Filesharing-ul (punerea in comun de fisiere prin Internet - n.r.) a fost invinovatit in ultimii ani de scaderea vanzarilor din industria muzicala. Totusi, studiul norvegian efectuat pe circa 2.000 de persoane care sunt interesate de muzica online, cu varste mai mari de 15 ani, arata ca cei care apeleaza la filesharing sunt totodata si cei care aduc cele mai mari vanzari in industria muzicala. Pentru a certifica acest lucru, realizatorii studiului nu s-au bazat doar pe onestitatea celor care downloadeaza ilegal, cerandu-le si dovezi concrete ale faptului ca au facut achizitii legale de muzica.



Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 02 Martie 2021, 15:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter