NEW MEDIA

Cele mai populare retele sociale in Romania

22 ianuarie 2014, ora 11:27   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
F.jpg
Facebook este cea mai populara retea de social media din Romania, cu peste 7 milioane de conturi, conform datelor publicate de companii, in conditiile in care numarul romanilor online se cifreaza la 10 milioane.

Pe locul 2 la numarul de conturi se claseaza LinkedIn, cu 1,2 milioane, in timp ce Twitter are circa 79.000 de conturi, iar Instagram 71.085.

La volumul de vizitatori, lider este YouTube, potrivit datelor existente.

"Finalul anului trecut a apartinut cumva YouTube. Volumul de campanii derulate ne-a aratat ca Google e foarte deschis la colaborarile cu brandurile", scrie socialmediatrading.ro.

"Cu toate acestea, Google nu face publice cifrele esentiale despre site-urile sale pentru Romania. Conform unei cercetari Gemius Research, raportata la un univers de 9 milioane de utilizatori romani de Internet, YouTube numara in august 2013 putin peste 5.340.000 de vizitatori", precizeaza site-ul citat.

Reteaua de comunicare Skype a depasit 1,2 milioane de utilizatori activi. In Romania, durata medie a unei convorbiri pe Skype este la noi de 50 de minute.

Numarul de utilizatori romani ai Facebook a avansat in 2013 cu 25%, crestere apropiata fata de 2012, cand numarul utilizatorilor a urcat cu 27%, in timp ce in 2011 numarul lor crescuse cu 83%. In decembrie, numarul utilizatorilor romani ai retelei era de 6,6 milioane, asadar cresterea de la o luna la alta este majora.

78% dintre companiile romanesti utilizeaza retelele sociale pentru promovarea companiei, iar mai mult de jumatate dintre companii utilizeaza marketing-ul pe retelele de socializare de 1-3 ani.

Aproape jumatate dintre aceste companii au o frecventa zilnica a postarilor si considera ca utilitatea retelelor de socializare pentru companie va creste in viitorul apropiat. Cele mai utilizate retele sunt Facebook cu 93% rata de utilizare, YouTube cu 43% si LinkedIn cu 43%, conform studiului EY Romania – Social media si mediul de afaceri romanesc, publicat in octombrie 2013. 

Pentru a se promova in social media, 39% dintre companiile romanesti respondente au deja un departament special pentru comunicarea prin social media, deoarece considera in proportie de 83% retelele sociale ca fiind o modalitate foarte rapida si eficienta de a prezenta noile produse si servicii.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Cole a spus:
02/03/2017 11:27
Mai e si gashca.com, o retea de socializare romaneasca, dar e la inceput.
 
Materialele zilei din NEW MEDIA
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 11:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter