- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cosmote incearca sa atraga noi clienti i-Mode printr-un dictionar pe telefon

02 Apr, 11:58 • Redactia DailyBusiness
Oficialii operatorului de telefonie mobila Cosmote Romania au anuntat astazi lansarea unei aplicatii prin care abonatii serviciului i-Mode pot consulta, direct de pe telefonul mobil, sase dictionare cu termeni in limbile romana, engleza, franceza si germana.
Cosmote incearca sa atraga noi clienti i-Mode printr-un dictionar pe telefon

Noua optiune i-mode este lansata impreuna cu site-ul Netflash.ro si este disponibila gratuit pentru toti utilizatorii, in sectiunea Info & Harti.

Aplicatia include sase dictionare care furnizeaza traduceri ale cuvintelor cautate de utilizatori, din limba romana in engleza, franceza sau germana si invers. Baza de date a dictionarelor este de aproximativ 1 milion de cuvinte. Pe langa termenii generali, sunt incluse si cuvinte din domeniile financiar, economic si tehnic, conform oficialilor operatorului.

Pentru o cautare mai precisa, utilizatorii au la dispozitie optiunile „seamana cu” si „recomandare”, care permit gasirea cuvantului cel mai apropiat de termenul cautat si ofera, de asemenea, variante in cazul scrierii gresite a unui cuvant.

„Cosmote continua sa extinda continutul i-mode cu o noua aplicatie utila oferita in mod gratuit tuturor utilizatorilor. Anul acesta vizam adaugarea de alte noi aplicatii pentru toate categoriile, in functie de feedback-ul utilizatorilor si tendintele pietei”, declara Ciprian Negura, sef birou servicii cu valoare adaugata.

Recent, Cosmote a anuntat un parteneriat cu site-ul Autogari.ro, pentru introducerea in i-mode a orarului autobuzelor si trenurilor.

Serviciul i-Mode a fost introdus in Romania in 2007, pana in prezent utilizatorii serviciului putand accesa circa 77 de site-uri care acopera o arie diversa de informatii – stiri, vreme, sport, jocuri sau tonuri si imagini de apel sau informatii financiare.

Oficialii Cosmote nu au precizat cati clienti au in prezent pentru acest serviciu, precizand insa ca numarul acestora se incadreaza in planurile initiale ale companiei.

Oficialii operatorului au precizat anterior ca serviciul i-Mode al Cosmote se pozitioneaza ca un „inlocuitor” al 3G-ului, nepozitionandu-se insa un concurent direct al tehnologiei amintite.

Desi Cosmote Romania a inregistrat o pierdere neta de 118,4 mil. euro anul trecut, in crestere cu 30% fata de 2006, oficialii companiei au precizat ca aceasta era luata in calcul si ca nu schimba planurile operatorului de a ajunge pe profit net in 2009.