- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Europa cere o viteza minima a Internetului de 30 Mbps pana in 2020. Americanii se multumesc cu 4 Mbps

21 May, 11:16 • Redactia DailyBusiness
Comisia Europeana a aprobat joi Agenda Digitala, un program menit sa contribuie la cresterea economica a UE prin valorificarea potentialului serviciilor digitale, si care prevede ca viteza minima a Internetului sa fie de 30 Mbps pana in 2020. Asta in timp ce SUA a stabilit un standard minim de 4 Mbps, scrie presa internatioanla.
Europa cere o viteza minima a Internetului de 30 Mbps pana in 2020. Americanii se multumesc cu 4 Mbps

De asemenea, programul prevede ca 50% dintre utilizatorii casnici din tarile membre sa beneficieze de minim 100 Mbps pana in 2020.

„Astazi, doar 1% dintre europeni au o conexiune rapida prin fibra optica, comparativ cu 12% dintre japonezi si 15% dintre sud-coreeni. Europa are nevoie de internet rapid si ulta-rapid la preturi competitive”, se arata in document.

Obiectivele UE vin in conditiile in care in Statele Unite, agentia de specialitate in acest domeniu a stabilit o viteza minima de 4Mbps, fara fibra optica, considerata mult prea scumpa de autoritatile americane.

Potrivit documentului aprobat de CE, mai mult de jumatate din cetatenii Europei (250 de milioane) folosesc internetul in fiecare zi, dar alti 30% nu l-au folosit niciodata, procent similar cu cel din Statele Unite.

Pe 31 mai, 2010, Agenda Digitala va fi prezentata in cadrul urmatorului Consiliu al Uniunii Europene dedicat domeniul ITC, ministrii de resort urmand a-si exprima punctul de vedere asupra continutului acesteia.