- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Executiv Facebook: Muzica si segmentul video, oportunitati noi de advertising pentru reteaua sociala

24 Jan, 16:11 • Redactia DailyBusiness
Facebook, evaluata recent la o valoare de 50 mld. $, vede oportunitati de a-si extinde segmentul de advertising mai departe de sectorul de jocuri, a declarat luni un executiv al companiei.
Executiv Facebook: Muzica si segmentul video, oportunitati noi de advertising pentru reteaua sociala

Facebook si-a construit un business de advertising solid din jocurile sociale, multumita unor companii precum Zynga. Acestea au creat jocuri special pentru Facebook, atragand zeci de milioane de useri.

„Pe masura ce alte categorii devin sociale, in mod sigur oportunitatile de venituri vor fi mai mari”, a declarat luni Dan Rose, business director.

„Ne aflam intr-o perioada de profunda transformare a web-ului. Trecem de la web-ul ce informeaza la retelele sociale ce ofera aceste informatii. Trecem de la – ‘cunostintele necunoscutilor’ la ‘cunostintele prietenilor'”, sustine el.

Rose a spus ca segmentul de muzica si video reprezinta alte categorii sociale care ar putea fi urmatoarele „mine de aur” pentru Facebook.

Oficialul companiei a spus ca Facebook nu lucreaza in prezent la dezvoltarea Facebook Credits, monede folosite pentru achizitionarea de bunuri virtuale pe reteaua sociala.

Conform datelor Goldman Sachs, actionar la companie, Facebook a generat profit net de 355 mil. $ pe primele noua luni ale lui 2010 si venituri de 1,2 mld. $.