NEW MEDIA

Executiv Google: Android ar fi profitabil chiar si fara sprijinul Google

07 decembrie 2010, ora 11:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
AndroApp-mica.jpg
Seful filialei Android a Google a declarat luni ca unitatea pe care o conduce ar fi profitabila, in prezent, si daca ar fi o companie de sine statatoare, care sa nu beneficieze de sprijinul gigantului american.
"Suntem profitabili acum, si am fi si ca o companie de sine statatoare, insa poate ca nu am fi reusit sa supravietuim inceputurilor ca o companie separata, independenta de Google", spune Andy Rubin, care este executiv Google odata cu achizitia companiei de software de catre corporatia americana, in urma cu cinci ani.

Rubin a facut aceste comentarii dupa ce Google a anuntat lansarea noului smartphone Nexus S. Acesta ruleaza o noua versiune de Android, Gingerbread.

Android nu taxeaza dezvoltatorii de aplicatii, castigand din reclame vandute pe marginea rezultatelor din cautari dar si din publicitate integrata in aplicatii.Compania americana a anuntat in octombrie ca divizia mobila produce 1 mld. $ anual.

Rubin a prezentat de asemenea, in cadrul unei conferinte, un prototip de tableta Motorola ce va rula o noua versiune Android, Honeycomb, care va fi optimizata pentru a rula pe astfel de device-uri.

Rubin a surprins audienta cand a declarat, sincer, ca ii place sistemul de aprobari de aplicatii ale Apple App Store. "Functioneaza chiar destul de bine, sunt destul de deschisi".

Android, al treilea cel mai important sistem de operare mobil din SUA, castiga rapid teren in fata Apple si Research in Motion, producatorul BlackBerry, conform companiei comScore.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 22:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter