NEW MEDIA

Facebook are probleme: 15 grupuri de consumatori din SUA reclama lipsa de securitate

06 mai 2010, ora 11:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Feisbuc-mica.jpg
Facebook Inc., cea mai mare retea sociala din lume, cu peste 400 mil. useri, trebuie sa faca fata unui nou val de critici din partea grupurilor de consumatori, care considera ca reteaua nu face indeajuns de multe eforturi pentru a proteja informatiile private ale utilizatorilor. Acuzele vin dupa o noua bresa in securitate care a expus mesaje private intre prieteni.
"Schimbarile recente care au avut loc la Facebook nu corespund cu asteptarile userilor, diminueaza intimitatea lor si intra in contradictie cu cele promise de reteaua sociala", a spus Marc Rotenberg, liderul grupului Electronic Privacy Information Center, care a inaintat o plangere in acest sens organismului de reglementare american Federal Trade Commision.

15 astfel de organizatii au somat FTC sa investigheze cat mai repede politica aplicata de Facebook in ceea ce priveste prelucrarea si vizibilitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor de pe Facebook.

Criticile vin dupa ce Facebook a inchis ieri temporar optiunea de chat, dupa ce compania a descoperit o bresa in securitate care permitea tertelor persoane sa vizualizeze mesaje private care in mod normal nu ar fi trebuit sa fie publice. Eroarea de software, raportata initial de blogul pe tehnologie TechCrunch, expunea conversatia din chat si cererile de prietenie ale userilor dintr-o retea."Imediat cum ni s-a raportat problema, inginerii nostri au diagnosticat-o rapid si am dezactivat temporar optiunea de chat", a fost unica declaratie a purtatorului de cuvant Malorie Lucich, de la Facebook.

Sunteti multumit(a) de securitatea oferita de Facebook si de optiunile aferente?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Septembrie 2021, 10:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter