- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Firefox a ajuns la cota de piata de 21% in decembrie

05 Jan, 10:37 • Redactia DailyBusiness
Browserul Firefox a depasit pentru prima data in istorie cota de piata globala de 20% in luna noiembrie a anului trecut, crescand la 21% in luna decembrie, potrivit datelor preliminare publicate de compania americana de studii de piata Net Applications.
Firefox a ajuns la cota de piata de 21% in decembrie

Internet Explorer (IE), browser-ul gratuit al companiei Microsoft, lider de piata, a pierdut anul trecut 7,9 puncte procentuale, ajungand la o cota de 68,15% in conditiile in care la inceputul anului trecut cota sa depasea 75%, potrivit aceluiasi studiu. Aceasta este cea mai mica valoare inregistrata de Internet Explorer din 1999 pana in prezent. In luna noiembrie, Internet Explorer avea o cota de 69,77%.

Principalul motiv al pierderilor inregistrate de IE a fost versiunea IE6, care a raportat cele mai multe vulnerabilitati dintre toate versiunile lansate de IE.

Firefox este urmat pe piata de browsere de Safari cu 7,93% din piata in luna decembrie a anului trecut, potrivit rezultatelor preliminare ale Net Applications, Chrome cu 1,04%, Opera 0,71% si Netscape 0,57%.