- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Fortata de concurenta, Napster lanseaza propria aplicatie pentru iPhone – 10 milioane de melodii la 10$/luna

20 Sep, 13:07 • Redactia DailyBusiness
Napster, serviciul ce a revolutionat felul in care impartasim muzica, dar care a si fost foarte contestat de-a lungul existentei sale, a lansat aplicatia pentru iPhone, iPad si iPod Touch. Serviciul ofera accesul la peste 10 milioane de melodii, pentru un abonament de 10$/luna.
Fortata de concurenta, Napster lanseaza propria aplicatie pentru iPhone - 10 milioane de melodii la 10$/luna

Melodiile pot fi ascultate si offline, conditia fiind plata abonamentului. Aplicatia poate fi descarcata gratuit de aici.

Printre optiunile oferite de Napster pe hardware-ul Apple se numara crearea de playlist-uri, salvarea de melodii astfel incat acestea sa poata rula si offline, salvarea ultimelor 100 de melodii ascultate precum si cautarea printre cele mai noi albume si melodii adaugate.

Interesant este faptul ca in urma cu un an Napster a spus ca nu are in plan sa lanseze o aplicatie pentru iPhone sau alte aplicatii mobile „din cauza licentelor foarte costisitoare care trebuie platite”. Concurenta, precum Rhapsody si Spotify au trecut de acest obstacol si se pare ca a obligat astfel si Napster sa se alature.

Napster a trecut prin mai multe procese din momentul lansarii, din cauza modului in care permitea impartasirea de muzica intre utilizatori, incalcand drepturile de autor. Compania a trebuit sa isi schimbe in ultimii ani modul in care face business.