NEW MEDIA

Google a identificat atacuri informatice cu scopuri politice in Vietnam

01 aprilie 2010, ora 12:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Google-Vietnam-medie.jpg
Reprezentantii companiei Google au declarat ca au identificat mai multe atacuri informatice care aveau scopul de a anihila opozantii unui proiect in sectorul bauxitei, demarat de guvernul vietnamez, la care participa si o companie chineza, similare cu cele care au vizat conturile Gmail din China.
Conform Reuters, compania de securitate IT McAfee, care a detectat virusii informatici, a acuzat guvernul Republicii Socialiste Vietnam de implicare in aceste atacuri.

Neel Mehta, reprezentantul echipei de securitate de la Google, a spus ca este probabil ca virusii sa fi afectat "mii de utilizatori", care au descarcat ceea ce se credea a fi un software pentru tastaturile vietnameze.

"Aceste atacuri au incercat sa anihilize opozantii planului de exploatare a bauxitei in Vietnam, care constituie o problema importanta, cu un factor emotional ridicat in aceasta tara", a mai spus Mehta, citat de MediafaxUn sfert din populatia de 86 de milioane de locuitori din Vietnam acceseaza mediul online, potrivit ministerului vietnamez al Informatiilor si Comunicatiilor.

Saptamana aceasta a fost descoperit un atac asupra conturile de e-mail Yahoo ale unor ziaristi straini acreditati in China si Taiwan, dupa ce in ianuarie Google o fost tinta unor atacuri care au tintit in special conturile de Gmail ale unor militanti pentru drepturile omului din China.

Potrivit lui Mehta, atacurile informatice din Vietnam sunt mai putin sofisticate decat cele din China, insa sunt folosite in scopuri politice.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 00:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter