- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google: Bannerele mari atrag de doua ori mai multe click-uri decat cele mici

19 Jun, 11:22 • Redactia DailyBusiness
Internautii sunt de doua ori mai predispusi sa dea click pe anunturile publicitare de marimi mari, precum si sa vizualizeze publicitate inserata in clipuri video, in comparatie cu ad-urile mici non-video, conform unui prim studiu realizat de Google pe acest segment, a scris Wall Street Journal.
Google: Bannerele mari atrag de doua ori mai multe click-uri decat cele mici

Raportul vine odata cu incercarile Google de a castiga cota pe segmentul de bannere, piata estimata la 12,5 mld. $ (9 mld. euro) in SUA, nisa pe care Google nu o domina. Compania americana este insa lider detasat cu circa 70% din piata pe segmentul de publicitate prin motorul de cautare.

Studiul reliefeaza faptul ca, in medie 0,1%, dintre internautii americani dau click pe bannere publicitare de dimensiuni mici, rata de click crescand insa pana la 0,37% in cazul bannerelor ce ocupa jumatate din pagini sau segmentul vertical din laterale. De asemenea, 54% dintre internauti urmaresc reclamele video pana la final.

Ari Paparo, product manager al Google, a subliniat ca studiul a fost realizat pentru a ajuta advertiserii sa inteleaga mai bine ce fel de publicitate si in ce formate dau rezultate mai bune.

Raportul arata de asemenea ca obiectivul publicitatii de tip display nu este numai acela de a atrage click-uri. Alte forme care arata succesul unei campanii prin bannere sunt rata de interactiune, timpul de interactiune sau cat la suta din reclama video a fost vizualizata.

Studiul a subliniat ca unul din cinci internauti care a intrat in contact cu un banner a cautat ulterior informatii pe un motor de cautare despre acel brand, in timp ce unul din trei a vizitat site-ul brand-ului la care s-a facut reclama, intr-o perioada de 4 saptamani.

De asemenea, persoanele ce au intrat in contact cu bannere publicitare pentru un brand au petrecut in medie 50% mai mult timp pe site-ul acelei companii decat o persoana care nu le-a vazut.

„Branding-ul reprezinta mai mult decat suma click-urilor pe un banner. Acest studiu demonstreaza clar acest lucru”, a declarat Paparo. „Adevarata masura a succesului este suma rezultata din urma campaniilor, nu suma click-urilor”.

Cititi saptamana viitoare pe DailyBusiness.ro o analiza realizata pe aceasta tema de catre DailyBusiness.ro, cu opinii de la advertiserii autohtoni