- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google incepe testarea pentru live streaming – \”este o evolutie naturala a industriei video online\”

13 Sep, 13:25 • Redactia DailyBusiness
Google va incepe luni o sesiune de testari pentru a pregati lansarea serviciului de live streaming (transmisii video in timp real - n.r.) pe YouTube.com. Testele vor avea loc luni si marti si vor fi realizate impreuna cu patru site-uri partenere, scrie presa internationala.
Google incepe testarea pentru live streaming - \este o evolutie naturala a industriei video online\

„Acesta este doar un test initial, un prim pas”, spune Josh Siegel, product manager la YouTube. „Vom urmari o multime de date privind performanta si platforma si apoi, in functie de rezultate, vom lua decizii privind felul in care vom lansa serviciul de live streaming. Scopul final este de a oferi acest serviciu, in timp, tuturor partenerilor nostri”.

Experti din industrie sustin ca live streaming-ul va fi limitat la continut profesional realizat de parteneri ai YouTube, nefiind un serviciu ce va putea fi dedicat tuturor utilizatorilor platformei video.

„Nu este un lucru surprinzator – in mod clar este nevoie de o infrastructura enorma pentru a sustine live streaming-ul pe YouTube”, spune Jason Kincaid, de la TechCrunch. „Mai departe de asta insa, exista riscul ca cineva, de exemplu, sa transmita live o sinucidere sau alte acte la fel de oribile”.

Oficialii Google au spus ca streaming-ul este o evolutie naturala a industriei video online.

YouTube este cel mai mare site video, cu 24 de ore de inregistrari video incarcate la fiecare minut si circa 2 mld. de vizualizari pe zi.