- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google interzice accesul Facebook la conturile Gmail

08 Nov, 16:30 • Redactia DailyBusiness
Google a anuntat ca nu va mai permite accesul retelei de socializare Facebook la informatii legate de utilizatorii Gmail, serviciul de mesagerie electronica al motorului de cautare, scrie Wall Street Journal.
Google interzice accesul Facebook la conturile Gmail

Google le-a permis intotdeauna utilizatorilor sa transfere date, inclusiv contactele partenerilor, pe alte site-uri.

Pana acum, utilizatorii noi ai Facebook puteau invita prietenii din lista de Gmail pe reteaua de socializare. Google a ajutat astfel reteaua Facebook sa creasca.

Dar spre deosebire de Google, Facebook nu le permite utilizatorilor sa transfere datele partenerilor din retea pe alte site-uri.

Eric Schmidt, CEO-ul Google, a spus recent ca Google spera sa aiba acces la lista de contacte a utilizatorilor Facebook, astfel incat acestia sa-si extinda reteaua de parteneri pe Google.

Facebook nu a fost insa de acord cu cererea Google, astfel ca aceasta din urma a decis sa nu mai ofere acces retelei de socializare la contactele utilizatorilor Gmail.

Google a devenit din ce in ce mai interesata de socializarea online si dezvolta intern o retea concurenta pentru Facebook, potrivit unor surse apropiate situatiei.