NEW MEDIA

Kaspersky Lab: Computerele din intreaga lume, vizate de peste jumatate de miliard de atacuri in T2

26 august 2010, ora 15:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Compania de securitate informatica Kaspersky Lab a inregistrat aproximativ 540 de milioane de incercari de infectare a computerelor din intreaga lume, cele mai multe tentative provenind din China (17,09% din totalul tentativelor), Rusia (11,36%) si India (9,3%).
Statele Unite ale Americii (5,96%) si Vietnam (5,44%) ocupa locurile patru, respectiv cinci in topul tarilor de unde sunt lansate cele mai multe atacuri malware.

Una dintre cele mai des folosite metode de infectare a computerelor este exploatarea vulnerabilitatilor software. Hackerii utilizeaza coduri malware special create pentru fiecare tip de vulnerabilitate- exploit-uri - care le faciliteaza accesul in computerele-victima. Aproximativ 8,5 milioane de astfel de exploit-uri au fost detectate in al doilea trimestru al anului, majoritatea avand ca tinta vulnerabilitati din Adobe Reader. In total, peste 33 de milioane de aplicatii vulnerabile au fost identificate pe calculatoarele utilizatorilor in aceasta perioada.

Un alt aspect deloc de neglijat este legat de faptul ca retelele sociale sunt din ce in ce mai des folosite pentru a lansa diferite categorii de atacuri. Cele mai noi tipuri de "scam" sunt atacurile de tip "likejacking" pe Facebook.O alta "inovatie" a infractorilor cibernetici in trimestrul doi al anului a fost posibilitatea de a crea si administra botnet-uri prin intermediul conturilor de Twitter. Hackerii puteau publica comenzi botnet sub forma de text direct pe pagina unui anumit cont. Administratorii retelei Twitter au descoperit insa problema la timp si au blocat toate conturile folosite de infractorii cibernetici.

Cele mai utilizate instrumente malware folosite in trimestrul al doilea au fost caii troieni: Troian (48,2%), Troian Downloader (15,2%) si Exploit (11%).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 08 August 2022, 01:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter