NEW MEDIA

Mark & More Ideas: afaceri estimate de 1 milion de euro în 2019, din cadouri promoționale și închiriere de echipamente pentru evenimente

11 februarie 2020, ora 11:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cadouri_promotionale_2.jpg
Mark & More Ideas, unul dintre principalii jucători de pe piața producției și vânzării de materiale promoționale din România, anunță afaceri de 1 milion de euro, în perioada ianuarie – decembrie 2019. Astfel, chiar și în contextul în care bugetele de marketing ale partenerilor sunt concentrate preponderent în publicitatea online, utilitatea articolelor promoționale și a promovării offline rămâne în continuare populară.

În 2019, valoarea medie a unui cadou promoțional personalizat a crescut cu 50%, ajungând la 250 de lei. În egală măsură, a crescut și popularitatea cadourilor utile, de avantajele cărora beneficiarii se pot bucura cât mai mult timp, în mod curent.

Un an cu investiții de 100.000 de euro în echipamente, și un nou punct de lucru Încă la înființare, Mark & More Ideas a pus pe primul plan rapiditatea și calitatea serviciilor oferite, pentru a-și ajuta clienții să câștige timp, fără niciun rabat. Pentru asta, în 2019, ca și în alți ani, au fost derulate investiții constante în aparatură de ultimă generație și pregătirea echipelor de lucru.

Tot în favoarea clienților, pentru a fi mai aproape de aceștia, la finalul anului trecut a fost deschis un nou punct de lucru, cu showroom, în centrul Bucureștiului.„În 2019 au fost investiți 100.000 de euro în echipamente de lucru de ultimă generație și în deschiderea unui nou punct de lucru, cu showroom, care să vină în ajutorul clienților care au nevoie de servicii rapide. Totodată, au fost achiziționate imprimante noi, una dintre acestea dedicată pentru hârtia ecologică cu semințe – o noutate pe piață, precum și alte aparate specifice activității de personalizare cadouri promoționale. Nu în ultimul rând, colegii responsabili de această activitate – din departamentul de producție, au fost pregătiți conform cerințelor noii logistici. Pentru a face faţă tuturor solicitărilor, anul trecut, și continuând cu începutul acestui an, am mărit echipele de vânzări și de producție. Pentru noi, este foarte important ca toți colegii să înţeleagă importanţa unui colectiv unit, astfel încât să ne bazăm unii pe alţii şi să reuşim să ducem proiectele la bun sfârşit, cu profesionalism pentru clienți ”, spune Laurențiu Constantin, CEO Mark & More Ideas.

Produsele sustenabile și gadget-urile, tot mai populare. Tendința se va menține și în 2020

Realizând o statistică printre vânzările realizate de Mark & More Ideas, arată că organizațiile investesc tot mai mult în promoționale de calitate sau utile, indiferent că acestea le sunt adresate clienților sau angajaților. Dintre cele mai populare se numără cadourile prietenoase cu mediul și cele care țin de tehnologie. Succesul acestor cadouri este completat și de studii de piață internaționale, care au arătat că 58% dintre adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani preferă să colaboreze cu companii care oferă promoționale ecologice.
Același sondaj dezvăluie că recipientele reutilizabile au o perioadă medie de păstrare de 1 an, generând peste 1.000 de afișări în tot acest timp. „Sustenabilitatea joacă un rol tot mai important în viețile noastre, așa că nu a durat mult până să fie integrată în marketing. Dintre cele mai inovative, solicitate și populare produse prietenoase cu mediul putem enumera hârtia ecologică cu semințe – din care se pot realiza plicuri, invitații, pliante, broșuri, felicitări – și care poate fi plantată, dar și promoționalele realizate din lemn ori materiale reciclate. Aproape orice astfel de produs poate fi realizat din astfel de materiale.”, afirmă Ionuț Gioșanu, director de vânzări al echipei Mark&More Ideas.

În egală măsură, tot mai populare sunt și promoționalele premium. Acestea ajută companiile să devină mai puternice din punct de vedere al notorietății, în contextul în care oamenii vor asocia calitatea articolelor cadou cu cea a organizației care le-a oferit. Astfel, branduri precum Wenger, Victorinox, Schneider sunt tot mai întâlnite în cererile de ofertă pentru cadouri promoționale.

Industria promoționalelor este dominată și va mai fi, și în următorii ani, de accesoriile tehnologice personalizate - cum ar fi bateriile cu încărcare wireless ori accesoriile pentru telefoane mobile sau pentru sănătate - brățările pentru fitness, aparatele de urmărit activitatea cardiacă, gențile pentru sport și covorașele pentru yoga.

Cadourile promoționale câștigă, de fapt, teren

Obiectele promoționale au fost, și în 2019, un bun instrument de promovare și o metodă adaptabilă de publicitate. Ele constituie, în continuare, un element important în mixul de marketing al clienților, fie că vorbim de evenimente sau campanii offline. Mai mult, prin prisma evoluției publicității, multe dintre campaniile online au determinat o evoluție a printului publicitar către formate din ce în ce mai diverse și complexe.

„Potrivit unui studiu al PPAI Media (Promotional Products Association International), consumatorii văd reclamele online și mai sâcâitoare față de anii precedenți: 42% dintre utilizatorii de internet chestionați ar fi dispuși să plătească pentru a putea elimina publicitatea de pe site-uri ori Youtube. Același studiu a mai relevat faptul că 74% dintre utilizatorii de internet părăsesc site-urile care îi oblige să își dezactiveze aplicațiile de tip Ad-Block. Sunt doar două dintre motivele pentru care promoționalele vor avea permanent de câștigat”, conchide Laurențiu Constantin.

Pentru 2020, Mark & More Ideas are ca obiectiv depășirea cifrei de afaceri din 2019 cu 15%, pe fondul creșterii continue a valorii cadourilor promoționale. Totodată, în 2020 compania își propune să își extindă oferta și stocul cu cât mai multe produse ecologice și tehnologice, prin import direct de la noi furnizori. La fel de important în acest an este, pentru Mark & More Ideas, și îmbunătățirea fluxului de lucru, pentru scăderea timpilor de producție și livrare către clienți.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 00:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter