- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Neogen testeaza reclama video in Bulgaria

27 Jul, 12:52 • mihaela.tudorancea
Compania Neogen, detinatoarea site-ului de socializare Neogen.ro si a site-ului de job-uri online BestJobs.ro in Romania, testeaza segmentul de publicitate video in Bulgaria, pentru o perioada cuprinsa intre o luna si doua luni, urmand ca apoi sa ia in considerare extinderea sa in Romania, a declarat Calin Fusu, directorul general al companiei.
Neogen testeaza reclama video in Bulgaria

„Am ales sa testam mai intai serviciul in Bulgaria pentru ca acolo este o piata mai mica. Vom testa rata de click, cum reactioneaza advertiserii, volumul de clipuri vizionate. Dupa o luna, doua, cand vom trage o concluzie, vom introduce probabil serviciul si in Romania”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Calin Fusu.

Acesta a mai precizat ca piata de publicitate online din Bulgaria este, momentan, la jumatate fata de cea din Romania. „In Bulgaria suntem inca la inceput. De-abia a inceput perioada de monetizare. Nu simtim scaderea in aceasta perioada pentru ca am crescut de la o baza foarte joasa”, a precizat Fusu.

Pe langa Romania si Bulgaria, Neogen mai are operatiuni si in Serbia si Moldova. Afacerile din afara Romaniei reprezinta in total 15% din cifra de afaceri a companiei.

Compania Neogen a raportat in 2008 afaceri de 3 milioane de euro, cu 500.000 de euro mai putin decat estimarile anterioare, pentru anul acesta vizand afaceri intre 4 si 4,5 milioane de euro. Pe piata locala, compania este prezenta cu site-urile BestJobs.ro, Neogen.ro, colegi.ro, noi2.ro, neobizz.ro si doizece.ro

Printre jucatorii din piata locala care ofera servicii de publicitate video in Romania se numara companii precum Trilulilu, Gsp, AdEvolution sau ArboInteractive.