- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Netbridge da in judecata BRAT pentru ca nu a fost convocat la o adunare generala

02 Oct, 14:29 • emanuel.ceciu
Netbridge Services, parte a grupului NCH, a dat in judecata Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), pe motiv ca institutia non-profit nu ar fi convocat Netbridge la adunarea generala din data de 6 august, unde s-au discutat "masuri importante pentru industria online", a declarat pentru DailyBusiness.ro Iulian Maidanuc, avocat al Netbridge Services.
Netbridge da in judecata BRAT pentru ca nu a fost convocat la o adunare generala

BRAT a primit citatie, primul termen de prezentare fiind stabilit de Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti, pe data de 28 octombrie.

Netbridge detine Trafic.ro, concurent direct cu sistemul de masurare online SATI, realizat de BRAT.

„Consideram ca BRAT a incalcat doua drepturi fundamentale ale Netbridge. Primul, faptul ca nu am fost convocati la intrunirea din 6 august, din motive ce ne scapa, si al doilea, faptul ca intrunirea a dus la luarea unor masuri importante, Netbridge neavand posibilitatea sa isi exprime pozitia oficiala”, spune Maidanuc.

Avocatul Netbridge a subliniat de asemenea ca a „cerut in repetate randuri pe canale oficiale continutul deciziilor luate de catre BRAT in intrunirea din 6 august, insa institutia nu a raspuns apelului”. Maidanuc nu a dorit sa spuna ce pretentii are Netbridge in conflictul legal cu BRAT.

De cealalta parte, Arina Ureche, director general al BRAT, a spus ca „Netbridge Services nu are contract in vigoare cu Departamentul Internet al BRAT, deci nu suntem obligati sa ii chemam la sedintele noastre”. Acestia, conform Arinei Ureche, au depus cerere pentru a deveni membri, dar nu s-a semnat niciun contract de aderare. „Toate regulamentele de aderare sunt pe portalul BRAT si pot fi citite acolo”, mai spune Arina Ureche.

Conform site-ului Sati.ro, printre membrii organizatiei se numara alte firme din cadrul grupului Netbridge – Netbridge Development si Netbridge Investments.

Ureche nu a precizat daca reprezentantii organizatiei se vor prezenta la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la data primei infatisari.

Conform unor surse din piata, in sedinta din 6 august s-au discutat, printre altele, teme legate de monitorizarea site-urilor web si de plati restante din partea membrilor.