NEW MEDIA

Okazii.ro: Licitatiile cu comision nu ne vor aduce foarte multi bani (Update 1)

14 ianuarie 2008, ora 18:07   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Hammer-mica.jpg
Comisionul la tranzactionare ce urmeaza a fi practicat de site-ul de licitatii online Okazii.ro nu va avea un efect semnificativ pentru afacerile portalului, intrucat comisionul va fi in medie de sub 1% din valoarea tranzactiilor, a declarat pentru DailyBusiness Daniel Secareanu, director de comunicare Netbridge Development, companie care detine site-ul.
"Odata cu introducerea comisionarii tranzactiilor efectuate cu succes estimam o crestere a veniturilor Okazii.ro, dar este greu de estimat o valoare exacta a acestei cresteri. Avand in vedere faptul ca acest comision de tranzactionare este in medie sub 1%, cresterea veniturilor nu va fi foarte mare", a declarat Secareanu pentru DailyBusiness.ro

Acesta a precizat pentru DailyBusiness ca valoarea bunurilor licitate pe Okazii.ro in 2006 au fost de 59 mil. $, in timp ce in 2007 acestea au atins 176 mil. $.

"Trebuie retinut insa faptul ca nu toate aceste licitatii s-au incheiat cu succes si aceste valori nu sunt neaparat echivalente cu valoarea bunurilor si serviciilor tranzactionate efectiv cu succes prin intermediul OKazii.ro. Aceasta cifra este greu de estimat, doarece nu avem control asupra schimbului financiar dintre vanzatori si cumparatori", a mai spus Secareanu.Acesta a precizat ca in 2007 s-au efectuat prin intermediul portalului peste 3 mil. de licitatii, de aproape trei ori mai multe decat in 2006 cand Okazii.ro a intermediat 950.000 de licitatii online.

Din cele 3 milioane de tranzactii de anul trecut, numai 2.900, adica circa 0,1%, au avut o valoare de peste 5.000 de euro, conform lui Secareanu.

"Tendinta pare ca se pastreaza si la inceputul lui 2008, Okazii.ro continuand sa inregistreze cresteri importante in toate categoriile de produse, atat din perspectiva interesului cat si a numarului de licitatii", a spus Secareanu.

Secareanu nu a precizat ce afaceri a realizat Okazii.ro anul trecut, "deoarece acest lucru ar putea avea un efect greu de controlat asupra pietei", a spus el fara sa ofere explicatii suplimentare.

Valoarea maxima a comisionului pe tranzactie urmeaza sa fie de 20 de euro, insa numai pentru tranzactiile incheiate la valori de peste 5.000 euro.

Noul comision la tranzactionare"va avea un impact pozitiv asupra comunitatii Okazii.ro. Datorita implicarii financiare a vanzatorului in momentul in care o tranzactie se efectueaza cu succes, cumparatorul se va putea asigura de faptul ca vanzatorul si oferta acestuia sunt serioase si se poate avea astfel incredere in sistemul de licitatie online", a mai spus Secareanu.

Conform companiei de cercetare Empirix, 1/8 din tranzactiile de pe un numar de 6 site-uri de licitatii online (amazon, ebay, yahoo auctions) esueaza sau nu se realizeaza. Acest studiu dateaza insa din 2003.

Okazii.ro incheie epoca licitatiilor online gratuite: comision de 2%, maxim 20 euro (Articol initial)

14 ianuarie 2008, ora 15:57   | 2 comentarii publicate
Hammer-mica.jpg
Portalul de licitatii Okazii.ro va introduce incepand din data de 16 februarie 2008 un sistem de comisionare a tranzactiilor care va fi aplicat vanzatorilor, si ii va taxa pe acestia cu maxim 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mult de 20 euro.
Conform oficialilor companiei, care apartine de grupul de servicii online Netbridge Development, acest sistem este primul implementat la un portal de licitatii online din Romania. Contactati de catre DailyBusiness.ro, ei nu au oferit pana la ora publicarii articolului informatii suplimentare.

Comisionul va fi platit de vanzatori si se va aplica pentru tranzactiile incheiate cu succes dupa data de 16 februarie. Comisionul se calculeaza procentual in functie de valoarea tranzactiei sau este fix, in cazul unor categorii speciale de articole -auto/moto, imobiliare, afaceri/servicii. In cazul acestora din urma, comisionul pe care il va primi Okazii.ro va fi de 1 euro, indiferent de valoarea tranzactiei.

Mai multe detalii despre modul de calculare a comisionului puteti afla pe site-ul Okazii.ro.In momentul in care este plasata o oferta castigatoare pentru unul sau mai multe articole, comisionul este stabilit in functie de valoarea ofertei castigatoare si va fi retras in mod automat din contul vanzatorului.

In situatia in care in urma unei tranzactii se vor acorda pe site calificative neutre sau negative, in termen de maximum 20 de zile de la incheierea ei, indiferent de calitatea utilizatorului ce le-a acordat (vanzator sau cumparator), comisionul retras la plasarea ofertei castigatoare va fi returnat in contul vanzatorului, considerandu-se ca tranzactia in cauza nu s-a incheiat cu succes, se arata pe site-ul Okazii.ro.

Okazii.ro este pe primul loc pe segmentul Comert Electronic conform Trafic.ro, cu un numar de circa 300.000 de vizitatori in ultima saptamana.

Printre concurentii Okazii.ro se numara Licitatzii.ro, Bids.ro, Licitez.com sau Xbid.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
vincent a spus:
15/01/2008 03:16
Putin probabil ca dl. Secareanu sa aiba in vedere doar "educarea" licitatorilor.. Insa, presupun ca o astfel de masura nu va veni singura si ca ne-am putea astepta la un program de fidelizare a clientilor spre exemplu. Oare sa vina oferta de colaborare cu o banca autohtona care sa aibe grija de finantele licitatorilor?
 
Rick a spus:
24/01/2008 07:40
hai sa fim seriosi ! ce "educare" a clientilor ??? poate educarea finatelor , sa tropaie catre conturile lor , banii din promovarea licitatiilor nu le mai ajung (in cazul meu 10-20 Euro pe luna )..........Hai sa ii lasam balta si sa testam concurentii !
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 27 Septembrie 2020, 21:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter