NEW MEDIA

Parteneriatul Yahoo-Microsoft a fost oficializat (Update 1)

29 iulie 2009, ora 15:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
13Yahoo2.jpg
Yahoo si Microsoft au anuntat astazi parteneriatul pe segmentul de cautare online, prin care, spera cele doua companii, vor depasi suprematia rivalului Google si vor obtine, anual, un profit operational de aproximativ 500 milioane de dolari, scrie TechCrunch.

Steve Ballmer a declarat ca acest parteneriat va oferi motorului de cautare Bing o mai mare eficienta in lupta impotriva Google si va atrage mai multi utilizatori si advertiseri.

Parteneriatul a fost incheiat pe 10 ani. Microsoft va achizitiona o licenta exclusiva pe 10 ani la tehnologiile de cautare ale Yahoo. La randul sau, Yahoo va vinde exclusiv, la nivel mondial, reclama pentru ambele companii.Surse: Microsoft si Yahoo au incheiat parteneriatul pe cautare online (Articol initial)

29 iulie 2009, ora 10:40 
13Yahoo2.jpg
Microsoft si Yahoo s-au inteles cu privire la parteneriatul pe segmentul de cautare online si publicitate, in incercarea de a rivaliza mai puternic cu Google, potrivit unei surse apropiata companiilor, citata de Reuters.
Anuntul oficial ar putea fi facut public in 24 de ore. Reprezentantii Microsoft si Yahoo au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Microsoft nu va plati nicio taxa celor de la Yahoo, iar focusul parteneriatului se va pune pe impartirea venitului obtinut de cele doua companii.

Cele doua companii poarta negocieri de cateva luni pentru realizarea acestui parteneriat.Yahoo a raportat un profit net in crestere cu 7% pana la 141 milioane dolari (100 milioane de euro) in trimestrul al doilea, dar a estimat ca vanzarile vor scadea in trimestrul urmator, din cauza reducerii bugetelor pentru publicitate. Vanzarile au scazut cu 13%, fata de perioada similara a anului trecut, la 1,14 miliarde de dolari (801 milioane de euro), iar pentru urmatorul trimestru compania estimeaza vanzari intre 1,45 si 1,55 miliarde dolari (1,01 si 1,08 miliarde de euro).

Totodata, compania Microsoft, a anuntat in trimestru patru fiscal, incheiat la sfarsitul lunii iunie, o scadere a veniturilor cu 17%, pana la 13,10 mld. $ (9,2 mld. euro), marcand finalul primului an din istoria companiei in care s-a inregistrat o scadere a veniturilor. Profitul net a scazut si el cu 29%, pana la 3,05 mld. $ (2,11 mld. euro).

Pe segmentul de online, una dintre cele mai mici divizii ale Microsoft, dar cu potential mare de crestere, veniturile au scazut cu 13%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter