NEW MEDIA

Paul Buccheit, creatorul Gmail si angajat cheie al Facebook, a parasit compania ce detine reteaua sociala

15 noiembrie 2010, ora 16:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Facebook ar putea anunta astazi lansarea propriului serviciu de e-mail, cu terminatia @Facebook, dar va face acest lucru fara un angajat cheie - Paul Buchheit, omul care a creat Gmail, a construit primul prototip AdSense si a fost si cofondator al FriendFeed.
Facebook a beneficiat peste un an de cunostintele lui Buchheit, odata cu achizitia FriendFeed de catre reteaua sociala americana. Preluarea companiei, si implicit a fostului executiv Google, a avut loc in august 2009. Buchheit(foto) a parasit Facebook la finalul saptamanii trecute, fara a oferi explicatii pentru decizia sa.

Acesta a declarat intr-un interviu preluat de presa internationala ca nu s-a implicat "in niciun fel in crearea vreunui serviciu de e-mail in ultimul an".

"Unul dintre dezavantajele faptului ca am participat la crearea Gmail-ului este faptul ca toata lumea se asteapta de la mine sa repet acest lucru", spune Buchheit. "Nu mai am dorinta de a repeta experienta. Pentru mine, sunt alte lucruri mult mai interesante ce au loc pe Internet".Buchheit va lucra cu Y Combinator, fond de investitii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 02 Martie 2021, 16:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter