- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

PCGarage.ro: Afaceri de 3 mil. euro in T1 si tinta de 12-13 mil. euro in 2008

06 Jun, 14:50 • emanuel.ceciu
Retailerul online PCGarage.ro a inregistrat in trimestrul intai afaceri de circa 3 mil. euro si estimeaza pentru 2008 venituri de 12-13 mil. euro, dublu fata de anul precedent, a declarat pentru DailyBusiness Gabriel Vasile, director executiv al firmei.
PCGarage.ro: Afaceri de 3 mil. euro in T1 si tinta de 12-13 mil. euro in 2008

„Valoarea medie pe tranzactie in primele cinci luni ale anului nu a crescut mult fata de 2007, situandu-se undeva la 220-230 euro, fata de 200 euro media pe anul trecut. In schimb, a crescut numarul comenzilor”, a specificat Vasile. Directorul executiv al magazinului online a subliniat ca in 2008 urmareste sa aduca in premiera business-ul pe profit. Compania a fost lansata in octombrie 2005.

Vasile a precizat ca in prezent compania are circa 50 de angajati urmand ca pana la finele lui 2008 sa se ajunga la circa 70 de oameni.

„Acest lucru este necesar, avand in vedere ca numarul de comenzi creste. Este nevoie de oameni noi pentru procesarea lor”, a spus directorul executiv al companiei.

Acesta a subliniat ca in primul trimestru, din semnele pe care le-a primit de pe piata si din observatiile personale, nu a existat „boom-ul asteptat” in ceea ce priveste cresterea afacerilor companiilor de retail online.

„Da, este o crestere, dar nu exploziva, cum se asteptau cei mai multi din retailerii online. Cresterea este similara cu cea de anul trecut”, a spus Gabriel Vasile.

PCGarage.ro va fi relansat peste circa o luna, oferind pe langa un layout nou „mai multe utilitati precum si unele optiuni care nu sunt inca intalnite pe piata autohtona de retail online”, a spus Vasile, neoferind mai multe amanunte.

Principalii concurenti ai PCGarage.ro sunt eMag, care acopera circa 70% din piata de retail online autohtona, PCFun.ro sau MarketOnline.ro.