NEW MEDIA

Premiera: Identitatea unui blogger, deconspirata pentru limbaj defaimator

19 august 2009, ora 17:49   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Liskula-mica.jpg
Un fost foto-model al revistei Vogue Australia a castigat un proces prin care a obligat Google sa deconspire identitatea unui blogger ce a folosit un limbaj defaimator la adresa ei. Avocatul acesteia considera ca decizia este un semnal ca "Internetul nu este un loc in care poti face si spune orice", scrie presa internationala.
Modelul Liskula Cohen (foto) a dat in judecata Google in luna ianuarie, in speranta ca va reusi sa forteze compania sa deconspire identitatea persoanei care a folosit pe blogul personal apelative la adresa ei precum, "baba nebuna" sau "prostituata mincinoasa". Blog-ul, denumit Skanks, era gazduit de platforma Blogger, detinuta de Google.

Cohen, 37 de ani, a considerat aceste apelative defaimatoare si, inainte sa dea in judecata persoana ce a folosit aceste apelative, a trebuit sa oblige Google, in instanta, sa ii dezvaluie identitatea.

Luni, un tribunal american i-a dat castig de cauza lui Cohen si va obliga Google sa desconspire identitatea blogger-ului acuzat de defaimare.Judecatorul a respins apararea blogger-ului, care spunea ca limbajul folosit reprezinta doar "opinii personale" si sunt doar "cuvinte care nu afecteaza imaginea".

Accesul la blog a fost intrerupt in luna martie. Conform avocatilor foto-modelului, acesta era creat doar pentru a "lovi" in imaginea acesteia.

"Ii intelegem pe toti cei care sunt victime ale calomniei. Totodata, avem grija sa protejam identitatea clientilor nostri si vom oferi informatii despre acestia doar la ordinele tribunalelor", a declarat un oficial al Google.

La randul sau, avocatul Liskulei Cohen a spus ca aceasta decizie va trimite un mesaj printre internauti - Internetul nu este un loc in care oricine poate spune orice.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
tulcealive a spus:
19/08/2009 23:37
Este bine ca s-a creat un precedent.Pe viitor sunt convins ca se va schimba situatia.
 
sir a spus:
08/09/2009 12:22
Este un pas necesar in reglementarea internetului. Cu cat se vor implementa mai mult astfel de initiative cu atat va scadea OTV-izarea specifica unor bloguri de succes de la noi in care autorii creaza buzz doar prin folosirea unui limbaj de meltean atotstiutor
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter