NEW MEDIA

Primele domenii de Internet cu caractere non-latine au fost activate

07 mai 2010, ora 11:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
intermetnmedie.jpg
Egiptul, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite au devenit primele trei tari carora le-au fost alocate domenii de Internet in limba araba, prima schimbare majora de la lansarea sistemului de domenii lansat in 1980, scrie presa internationala.
Modificarea a fost aprobata de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Inregistrarea site-urilor care vor sa foloseasca aceste nume va incepe in curand, Egiptul anuntand ca exista deja trei companii care au primit aprobare pentru a se inregistra folosind noul domeniu al tarii, scris in araba.

Pana acum, numele site-urilor trebuia sa se termine in ".com" si un nume scris cu caractere latine.Utilizarea caracterelor non-latine a fost uneori permisa pentru portiuni din adresa de Internet inainte de sufix, dar in general, site-urile arabe nu au avut aceasta optiune, deoarece caracterele arabe sunt scrise la dreapta la stanga, invers decat cele latine.

"Introducerea domeniilor in limba arata este un moment important pentru istoria Internetului", potrivit ministrului Comunicatiilor din Egipt, in opinia caruia acest lucru va facilita dezvoltarea serviciilor oferite online.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Septembrie 2021, 11:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter