NEW MEDIA

Probleme de copyright la Trilulilu: Portalul video, dat in judecata de Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR)

27 august 2009, ora 18:32, autor(i): Irina Crudu   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
t2.jpg
Portalul autohton de continut video Trilulilu.ro a fost actionat in instanta de Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR) pentru incalcarea drepturilor de autor, potrivit datelor furnizate de Tribunalul Bucuresti.
"Cei de la Trilulilu.ro ar fi trebuit sa mearga la casele de discuri si sa negocieze contractele de drepturi de autori", au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii AIMR, care au deschis pe data de 22 iulie doua procese impotriva Trilulilu.ro.

Reprezentantii Trilulilu.ro nu au putut fi contactati pana la publicarea acestui material.

AIMR este o asociatie non-profit care reprezinta interesele caselor de discuri si este specializata in lupta anti-piraterie.
Trilulilu.ro se situeaza in topul celor mai accesate site-uri din Romania, cu un trafic de peste 2.300.000 vizitatori unici pe luna, potrivit SATI.La inceputul lunii iunie, site-ul Trilulilu avea peste 550.000 de utilizatori inregistrati si peste 23.000 de ore de continut video postat exclusiv de catre utilizatorii site-ului, potrivit ultimelor date furnizate de catre companie.

Pe acest subiect a scris si Refresh.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Cip a spus:
01/09/2009 21:51
Nu mi se pare normal. Cei de la AIMR de ce nu fac un site unde sa gasesti atata muzica buna la un loc! Succes Trilulilu!
 
Candiano a spus:
01/09/2009 23:33
Administratia site-ului Trilulilu nu incarca nimic pe site , ci utilizatorii . Ei pot incarca si poze proprii sau filmulete proprii sau inregistrari audio proprii - pentru care nimeni nu le poate cere socoteala. Site-ul Trilulilu este de tip User Generated Content- cu continut generat de utilizatori . Poti sa-i interzici omului sa se posteze pe el cintind la chitara ? Sau jucind volei ? Poti sustine ca o asemenea platforma este ilegala ? Dar utilizatorul e cel care incalca legea atunci cind in loc sa incarce un filmulet in care apare el jucind volei , incarca un videoclip cu Holograf pentru care nu are licenta - deci cu care incalca legea copyright-ului .AIMR fie da in judecata fiecare utilizator prins ca a calcat pe bec , fie solicita administratiei Trilulilu sa stearga fisierele pentru care utilizatorul nu poate dovedi ca detine copyright . Ceea ce este PRACTICA OBISNUITA pe YouTube - acolo cum exista o reclamatie intemeiata si dovedita , cum fisierul fara copyright este SUSPENDAT , adica facut ne-vizibil . Iar postatorul admonestat si amenintat cu desfiintarea contului . De ce doar suspendat si nu sters definitiv ? Pentru ca reclamatul sa il poata da in judecata pe reclamant si sa dovedeasca in justitie ca el de fapt n-a incalcat copyright-ul, argumentind asta daca se pricepe sau daca are un avocat bun . Daca reclamatul cistiga procesul impotriva reclamantului , le arata celor de la YouTube hotarirea judecatoreasca prin care a cistigat si vizibilitatea fisierului sau este restabilita .Ce e important de remarcat ? Ca administratia YouTube nu arbitreaza dispute .Ea suspenda imediat un fisier reclamat si lasa cele doua parti in litigiu sa-si regleze conturile in justitie . Iar cei de la Trilulilu au fost suficient de abili ca sa adopte IN TOTALITATE procedurile practicate de YouTube.
 
alex a spus:
21/09/2009 14:59
sunt de acord cu "Candiano" nu administratia site-ului incarca videos pe site ci utilizatorii....si apropo sunt o groaza de site-uri ce incalca drepturile de autor...oricum cred k tipii aia au reusit ce si-au propus k deja de o saptamana nu merge site-ul
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 17:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter