NEW MEDIA

Romania, pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice

29 martie 2010, ora 09:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
image4.jpgmedie.jpg
Romania se afla pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice pentru obtinerea de date, realizat de Symantec, care afirma ca 21,1% dintre tentativele inregistrate in lume au originea pe computere din Romania, relateaza Sunday Times in editia online.
Conform companiei de securitate informatica Symantec, Romania - in cazul careia majoritatea tentativelor par a fi incercari de fraude comerciale - este devansata de China, cu 28,2 % din atacurile asupra computerelor, si este urmata de Statele Unite, Taiwan si Marea Britanie, scrie Mediafax.

"Capitala sponajului cibernetic mondial" s-a dovedit insa a fi orasul Shaoxing, din estul Chinei, de unde sunt lansate 21,3%dintre atacurile inregistrate la nivel mondial, multe dintre acestea vizand experti in politica de aparare si activisti pentru drepturile omului, ceea ce sugereaza o posibila implicare a statului.

Symantec a urmarit 12 miliarde de mesaje electronice pentru realizarea topului."Spionajul informatic" recurge la mesaje electronice insotite de
documente aparent legitime, a caror deschidere duce insa la infectarea computerului. "Scopul final este obtinerea accesului la date sensibile sau la sistemele interne, prin vizarea unor persoane sau companii", precizeaza raportul Symantec.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 23:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter