NEW MEDIA

Roton lanseaza un magazin online de muzica si vrea venituri de 200.000 euro in primul an

18 februarie 2010, ora 10:33, autor(i): Alex Goaga   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Muzicaonline-mica.jpg
Casa de discuri Roton a lansat miercuri un magazin online de download pentru muzica in format MP3, Musicnonstop.ro, unde pot fi cumparate in prezent mai multe sute de albume cu preturi cuprinse intre 3 si 7 euro. Proiectul va genera venituri de circa 200.000 euro in primul an de la lansare, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii Roton.
Musicnonstop.ro este detinut integral de Roton si realizat cu sprijinul Nokia Romania. Pentru dezvoltarea magazinului Roton a lucrat cu compania MB Dragan. Muzica poate fi downloadata direct si pe telefoane mobile.

"Avem deja contracte incheiate cu mai multe case de discuri, atat din Romania cat si din alte tari, majore si independente, ar repertoriile lor sunt in curs de incarcare in magazinul on-line. Pana la final de an tintim sa avem contracte incheiate cu cei mai importanti jucatori de pe piata muzicala internationala", au spus Catalin Alionte, promotion manager al Roton.

Data oficiala a lansarii va fi pe 23 februarie. Pe parcursul urmatoarelor luni, proiectul va fi conectat la principalele retele sociale, unde utilizatorii vor avea posibilitatea de a interactiona si de a se putea informa.Fara sa ofere amanunte privind investitiile in proiect, Alionte a subliniat ca acestea "sunt importante". Pentru primul an, Roton se asteapta la venituri de 200.000 euro, "cu cresteri semnificative in urmatorii ani". Investitia urmeaza sa fie acoperita in trei ani.

De ce ar avea succes un proiect de download legal de muzica pe o piata dominata de piraterie

Oficialii Roton spun ca exista mai multe avantaje pe care, in timp, le vor sesiza si utilizatorii.

In primul rand calitatea muzicii este garantata, melodiile nefiind infectate cu virusi. "Fisierele legale au calitatea audio garantata, ceea ce in ultima vreme fisierele ilegale nu mai ofera, de cele mai multe ori calitatea lor audio fiind una viciata datorita provenientei, inregistrare radio sau cu instrumente ce diminueaza calitatea", a aratat Catalin Alionte.

Oficialul companiei accepta faptul ca principala dificultate va fi, in mod evident, legata de descarcarile ilegale.

"Dupa ce platforma si toate serviciile ei vor fi total functionale, publicul va avea la dispozitie un proiect in intregime romanesc, ce va integra un magazin de muzica, un portal de muzica si o comunitate online. Detalii despre etapele urmatoare de dezvoltare le vom pune la dispozitie incepand cu luna aprilie a acestui an", a mai spus Alionte.

Principalii concurenti ai noului proiect sunt MusicMall.ro, Muzica.ro sau MuzicaBuna.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ionut bogdan a spus:
18/02/2010 11:06
daca site-ul vinde de cateva sute de euro sa fie multumiti. Unii cred ca orice considera ei poate fi numit magazin online si culmea sa vanda de sute de mii de euro.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 24 Aprilie 2019, 13:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter