- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Sky, prima televiziune europeana ce va transmite un canal 3D

28 Jan, 14:27 • Redactia DailyBusiness
Operatorul britanic de cablu Sky Broadcasting Group a anuntat joi ca va deveni prima televiziune din Europa ce va lansa un canal cu transmisie 3D, in aprilie, initial in "sute de pub-uri" ce vor avea instalate televizoare 3D ready. Anuntul vine odata cu publicarea rezultatelor financiare peste asteptari.
Sky, prima televiziune europeana ce va transmite un canal 3D

Compania englezeasca, detinuta de News Corp. a lui Rupert Murdoch, va oferi un preview al canalului 3D pe data de 31 ianuarie, prin transmiterea in noua pub-uri din Londra, Manchester, Cardiff, Edinburgh si Dublin a meciului de fotbal Arsenal – Manchester United.

Oficialii Sky au subliniat ca pe masura ce televizoarele 3D vor deveni din ce in ce mai raspandite, vor oferi posibilitatea de a transmite canalul tridimensional in „sute de pub-uri”.

Profitul operational al companiei a crescut in ultimele sase luni ale anului precedent (primul semestru fiscal al companiei – n.r.) cu 3,4%, pana la 401 milioane lire sterline (464 mil. euro). Profitul net a crescut cu 54% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 256 mil. lire sterline (296 mil. euro), datorita veniturilor in crestere si reducerii costurilor.

Compania a adaugat 500.000 de clienti pentru cablu high-definition, mult peste cei 300.000 estimati de analisti inaintea afisarii rezultatelor financiare.

„Desi climatul economic este in continuare nesigur, suntem in continuare bine pozitionati pe piata cu oferte foarte competitive”, a declarat Jeremy Darroch, director executiv al companiei.