- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Sondaj: Romanii apreciaza cel mai mult pe Facebook trei branduri ce nu au pagina dedicata pentru Romania

01 Sep, 14:24 • Redactia DailyBusiness
64% dintre respondentii sondajului RoFacebook Survey au spus ca au devenit fani ai cel putin unui brand pe aceasta retea sociala. Paginile internationale ale unor branduri mari, precum Coca-Cola sau Vodafone au cel mai mare impact in randul userilor de Facebook. Vezi si alte branduri importante.
Sondaj: Romanii apreciaza cel mai mult pe Facebook trei branduri ce nu au pagina dedicata pentru Romania

Doar 24% dintre utilizatorii de Facebook nu au devenit fani ai unor branduri, in timp ce 12% „nu mai tin minte”.

La intrebarea „Ce pagini dedicate brand-urilor/companiilor iti vin in minte”, a reiesit un top ce este condus de Coca-Cola, Vodafone si Starbucks. Pe locul patru se situeaza H&M, pe cinci Carturesti iar pe sase Nokia. Samsung este pe locul 7, in timp ce Mashable ocupa locul 8.

Este interesant faptul ca Starbucks, Coca-Cola si H&M nu au pagini dedicate pentru comunitatea din Romania. „Explicatia mea pentru prezenta lor pe aceste locuri vizeaza o data awaraness-ul mare pe care il au pe Facebook (Coca-Cola si Starbucks sunt totusi in numarul 2 si respectiv 1 mondial) si faptul ca, in general, au raspuns sondajului early adopters sau oameni destul de mult conectati la tendintele internationale si bine informati in domeniul social media”, explica Cristian Manafu, initiatorul studiului.