NEW MEDIA

Startup romanesc de gaming si-a crescut de peste 2 ori afacerile in 2015 si continua angajarile

19 ianuarie 2016, ora 12:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Star Wars Commander.jpg
Amber Studio a înregistrat o creștere de 138% a cifrei de afaceri, la aproximativ 4 milioane de euro, în cursul anului 2015, raportată la anul precedent. De asemenea, numărul angajaților studioului a crescut cu 128%.

La numai doi ani de la înființare, Amber Studio a ajuns la o creștere considerabilă pentru anul financiar 2015, raportată la anul 2014, în care înregistrase o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de dolari.

Pe parcursul lui 2015, portofoliul studioului a cuprins proiecte dezvoltate pe platforme precum iOS, Google Play, Android TV, Smart TV, Amazon și Smartwatch (iOS, Android) și nu numai.

De asemenea, o parte din cifra de afaceri a fost realizată cu clienți din zona de IT. Proiectele noi livrate de Amber în zona de IT în 2015 au implicat Platform Conversion, Code Development și Full Fledged Development.  Odată cu cifra de afaceri, startupul românesc a crescut numărul de angajați cu 128%, de la 72 în 2014, la 168 în prezent. Pe măsură ce numărul specialiștilor a crescut, aceștia au participat în programe de training interne precum Game Design Training, Leadership pt juniori : Whylup Open, Programming Internal Training, Arta – red brains and talents si Data Driven Development.

O parte dintre aceștia au participat la diverse workshopuri în afara țării în cadrul Game Developers Conference, în San Francisco și Koln. De asemenea, salariul mediu brut în cadrul companiei a crescut cu 6.3%, raportat la ianuarie 2015.  

Pentru a susține creșterea constantă, în 2016, startupul plănuiește să mărească echipa cu aproximativ 60 de specialiști, ajungând astfel la 230 de angajați. 

"Ne focusăm foarte mult pe partea de recrutare, dar și pe proiecte speciale atât pentru noi, cât și pentru piața locală, unul dintre acestea fiind tehnologia VR", spune Tudor Postolache, Head of QA/QE in cadrul Amber Studio.

În prezent, în Amber există poziții deschise pentru QA Functional Tester, QA Lead, QA Manager, Art Director, Sr. Game Producer și Facility Coordinator. 

Amber Studio a fost lansat acum aproximativ 2 ani, devenind cel mai mare studio independent de gaming din România. Printre cele mai mari proiecte la care studioul a lucrat în 2015 se află jocurile Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels și The Martian.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din NEW MEDIA
17 aprilie 2018, ora 14:42 in New Media | 62 vizualizari | 0 comentarii
Acord global de combatere a atacurilor cibernetice
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Vineri, 20 Aprilie 2018, 05:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter