NEW MEDIA

Steaua-Galatasaray, pay-per-view pe Internet: mai mult branding decat castig financiar

26 august 2008, ora 00:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Steaua-mica.jpg
Site-ul GspTV.ro va transmite miercuri meciul Steaua-Galatasaray din preliminariile Ligii Campionilor in direct, online, in sistem pay-per-view. Oficialii companiei au precizat pentru DailyBusiness.ro ca aceasta este mai mult o miscare de branding si ca acest meci nu va fi profitabil.
Tariful pentru a putea vizualiza meciul, de oriunde din lume, este de 2,75 euro.

"Pana in prezent s-au inscris cateva sute de oameni. Daca, sa zicem, s-ar inscrie undeva la 3.000, am putea spune ca ajungem undeva la break-even, dar nu cred ca acest lucru se va intampla la acest meci", a declarat Sorin Danilescu, director de dezvoltare GspTV.ro.

Danilescu a subliniat ca drepturile de transmisie si productia costa GspTV.ro cateva mii de euro, in timp ce banda (capabilitatile tehnice pentru transmisia online) si salariile oamenilor mai costa cateva mii de euro pe luna."Privind din aceasta perspectiva, sper sa realizam profit la urmatoarele transmii. Probabil vom crea si pachete de 10-15 meciuri, inca nu stim sigur. Vedem cum va fi primit Steaua-Galata si vom hotari ulterior. Pretul per meci nu va creste", a declarat Danilescu.

Acesta a subliniat ca sistemul, in teste, a sustinut peste 10.000 de utilizatori simultan.

"Banda nu va fi problema, nu avem practic o limita de vizitatori. Sistemul de transmisie este foarte OK", a spus Danilescu. "Este in primul rand o miscare pentru branding, nu cautam neaparat profit. Oferim astfel o alternativa transmisiunii TV. Targetam de asemenea si pe cei din afara Romaniei, care nu pot urmari in alt fel acest meci", a completat Danilescu.

Primul meci transmis online in Romania in sistem pay-per-view a fost acum doi ani, cand Netbridge cu sprijinul Vodafone au transmis online Steaua-Rapid in semifinalele cupei UEFA.

Resurse suplimentare
- Explicatii despre sistemul de plata si modalitatea de inscriere, pe site-ul GSP.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Septembrie 2021, 10:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter