- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Creste numarul de romani care se inscriu pe Facebook

16 Jul, 11:03 • emanuel.ceciu
Numarul de romani care se inscriu pe reteaua sociala Facebook este in crestere, anul acesta fiind de asteptat ca mai mult de 700.000 de utilizatori autohtoni sa se alature retelei, care are in prezent 1,5 milioane de romani inscrisi, conform sondajului RoFacebookSurvey realizat de antreprenorul Cristian Manafu, managing partner la Evensys.
Creste numarul de romani care se inscriu pe Facebook

Anul trecut, circa 700.000 de romani s-au inscris pe aceasta retea sociala.

La sondaj au raspuns 574 de oameni prezenti pe reteaua sociala. 80% dintre acestia intra de mai multe ori pe zi pe Facebook. 13% intra o data pe zi si 7% o data la cateva zile. Doar 1% dintre utilizatori intra „cand isi aduc aminte ca au cont”.

Ce cauta romanii pe Facebook? In majoritate (64%) intra pentru a isi actualiza statusul, 37% comenteaza pe statusurile altora, iar a treia activitate preferata de romanii prezenti pe reteaua sociala isi publica fotografii.

Facebook este o retea sociala americana ce are circa 0,5 miliarde utilizatori la nivel global. In Romania, aceasta a inceput sa se dezvolte din 2008, fiind adoptata ca si platforma de marketing si comunicare de catre mai multe companii precum Vodafone, Orange, LG sau Microsoft.