- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Yahoo lanseaza noi aplicatii pentru terminale mobile, disponibile si pe iPhone

02 Apr, 15:38 • Redactia DailyBusiness
Yahoo a lansat miercuri noua suita de aplicatii disponibile pe un numar de peste 300 de terminale mobile, inclusiv iPhone, desi divizia mobila nu a adus pana in prezent venituri consistente companiei americane, a scris Information Week.
Yahoo lanseaza noi aplicatii pentru terminale mobile, disponibile si pe iPhone

Aplicatia Yahoo Messenger poate fi downloadata de pe Apple App Store, permitand utilizatorilor de iPhone si iPod Touch sa trimita si sa primeasca mesaje, sa schimbe fotografii, sa adauge contacte si sa schimbe statusuri. Aplicatiile Yahoo Mobile sunt disponibile pentru un numar de peste 300 de terminale mobile ce ruleaza browsere HTML. Pe langa Yahoo Messenger, compania americana mai permite utilizatorilor acces la webmail sau motorul de cautare.

Nu este pana in prezent clar ce rol va juca segmentul de aplicatii pentru terminale mobile in cazul Yahoo, dupa schimbarea de management si venirea la conducerea companiei a lui Carol Bartz.

Segmentul de aplicatii pentru terminale mobile s-a dovedit pana in prezent greu de monetizat, dar noile aplicatii ar putea ajuta compania sa vanda publicitate in cadrul Yahoo Messenger pentru mobile.

Reprezentantul exclusiv al Yahoo in Romania pe segmentul de publicitate este agentia MediaCafe, care a realizat in 2008 afaceri de 1,3 mil. euro.

Unicul reprezentant al Yahoo in Romania, bloggerul Bobby Voicu, nu mai lucreaza pentru compania americana de la finele lunii februarie 2009. Pana in prezent, Yahoo nu a facut publice planurile companiei privind prezenta in Romania.